Alt du trenger å vite om superfood-ingrediensen chaga!

Chaga har blitt en av de hotteste trendene innenfor hudpleie, og er superfood-ingrediensen alle snakker om! Vi synes absolutt dette er en ingrediens verdt å få med seg, og forteller med glede alt du trenger å vite om denne herligheten.

Naturlig vidunderkur

Chaga som ingrediens er utvinnet fra chagasoppen, en helt spesiell soppart som ofte vokser på bjørketrær blant annet i Canada, Korea og Russland. Den er også å finne i den Nord-Europeiske bjørkeskogen, har en hard tekstur og et kull-lignende utseende.

Selv om chagasoppen er en relativt ny ingrediens i hudpleieverden, har den faktisk blitt brukt som naturmedisin verden over i flere hundre år på grunn av sine helsefremmende fordeler. Blant annet er den proppfull av antioksidanter, med hele 31%  mer antioksidanter enn blåbær. Urfolk har tradisjonelt brygget den som te og brukt den for å balansere kroppens stressnivå og booste immunforsvaret. Etterhvert har chaga også blitt mer og mer populært som ingrediens i hudpleieprodukter, noe som kanskje ikke er så rart når den har så mange fantastiske fordeler!

Fordeler med chaga

Beskytter mot UV-stråler

Å beskytte huden mot ytre påkjenninger er noe av det viktigste man kan gjøre for å opprettholde en sunn, frisk og glødende hud. K-beauty handler i stor grad om forebyggende arbeid og her passer chagaen inn som den ultimate ingrediens. Den har nemlig et høyt innhold av pigment og melanin som både gir en jevnere hudtone, og virker helt supert til å beskytte huden mot skader fra UV-stråler. Samtidig bidrar den til å redusere misfarging og pigmentering som allerede er oppstått som følge av soleksponering. Kombinert med solfaktor hjelper chaga til med optimal beskyttelse mot solstråler dagen lang!

Effektive antioksidanter

Frie radikaler er en av hudens største fiender, og kan skade hudcellene og føre til tidlig aldring. Heldigvis finnes antioksidanter, en naturlig motpart som nøytraliserer de frie radikalene og tar vare på huden. Chagasoppen er stappfull av supre antioksidanter og har en helt unik evne til å beskytte huden, bekjempe frie radikaler og motvirke rynker og pigmentering. Chaga har faktisk vist seg å være den mest effektive mot frie radikaler av alle naturlige ingredienser, og har derfor helt ypperlige anti-age egenskaper.

Betulinsyre

En annen grunn til å elske chaga er vidunderstoffet betulinsyre, som har en fantastisk effekt på huden. Betulinsyre er nemlig kjent for å bidra til hudens cellefornyelse og øke kollagenproduksjonen. Huden revitaliseres, hjelpes tilbake til sitt naturlige utgangspunkt, får bedre elastisitet og økt spenst. I tillegg er betulinsyre anti-inflammatorisk og bidrar dermed til å motvirke både akne og irritasjon. Betulinsyre er altså helt strålende dersom man ønsker en glatt, fast, ren og glødene hud.

Forbedret hudhelse

Sist men ikke minst er chaga også utrolig effektiv for å forbedre hudhelsen og forebygge andre hudproblemer. Den er rik på enzymer som gjør en fantastisk jobb med å tilføre fuktighet uten å tette porene og opprettholde fuktigheten over tid. Spesielt fremtredende er enzymet superoksyd-dismutase (SOD) som motvirker oksidativt stress, en tilstand hvor overflod av frie radikaler fører til ubalanse i huden. Sammen med antioksidantene virker dette enzymet svært kraftfullt for å bevare en ung, balansert og frisk hud.

Prøv chaga med vårt nye serum

BLITHE Pressed Serum Tundra Chaga er en rykende fersk nyhet hos SkinSecret. Dette unike balm-aktige serumet fungerer som hybrid mellom fuktighetskrem og serum, og gir det beste fra to verdener. Med hele 60% kaldpresset Chaga-ekstrakt får man full effekt av chagaens enestående egenskaper og næringsstoffer. Den høye konsentrasjonen av chaga bidrar altså til en sunn og fornyet hud, og gir dyp fuktighet. I tillegg er serumet beriket med fermentert argan- og olivenolje som komplimenterer chagaen, og har en ekstra fuktighetsgivende og mykgjørende effekt. Det smelter raskt inn i huden, gir en superluksuriøs følelse og gjør huden babymyk. Passer perfekt til daglig bruk av alle hudtyper, spesielt tørr og sliten hud.

Skrevet av

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *