I koreansk hudpleie brukes ofte naturlige syrer som stammer fra planter og frukt. Du har kanskje hørt om salisylsyre, AHA og BHA? Disse syrene kan gi fantastiske og langvarige resultater, dersom de brukes riktig. I denne artikkelen har jeg tatt utgangspunkt i forskjellige hudtyper og hudtilstander, og hvilke syrer som passer til disse.
Hvis du ikke ønsker å lese hele artikkelen kan du hoppe til din hudtype/hudtilstand her:

Tørr hud

syrer-i-hudpleie-koreansk-hudpleie

For deg med tørr hud kan det være vanskelig å finne den rette syren som ikke fører til ytterligere uttørking. De som har denne hudtypen kjemper ofte mot flassete partier, ru overflate og ujevn struktur, men fortvil ikke, det finnes to syrer som kan utgjøre en forskjell for deg med tørr hud.

Hyaluronsyre

Har du noen gang følt at selv om du påfører fuktighetskrem så blir ikke huden hydrert tilstrekkelig? En av egenskapene til hyaluronsyre er å holde på fukten i lang tid fremover. Det vil si at om du bruker et produkt med hyaluronsyre vil du slippe å påføre produktet flere ganger om dagen, og huden vil føles lett og fuktig. Hydrate me serien fra Make P:rem inneholder hyaluronsyre og bidrar til økt elastisitet og fuktighet for huden.Og det høres vel ikke feil ut for en med tørr og sliten hud?

Vin-syre

Når man har tørr hud er det viktig å eksfoliere riktig. Vinsyre finnes naturlig i vin, og inneholder masse antioksidanter. NEOGEN Red Wine Peeling Pads passer ypperlig for deg som ønsker å eksfoliere bort ru og nuppete områder,samtidig som du gir huden din en boost med antioksidanter som jobber mot aldringstegnene.

Uren hud/akne

syrer-for-akne-kviser

Har du irritert og rødblusset hud kan det høres lite fristende ut med syrer, men noen syrer kan faktisk hjelpe til å roe ned inflammasjon og urenheter som sitter dypt.

Salisylsyre

Sliter du jevnlig med akne og kviser har du sannsynligvis allerede hørt om salisylsyre. Dette er en kjent syre brukt for å behandle urenheter og akneutsatt hud. Syren stammer naturlig fra pilbark, og trenger dypt inn i huden for å rense ut betente områder. Renser du med salisylsyre vil overflødig talg og inflammasjon i porene reduseres betraktelig. COSRX Salicylic Gentle Daily Cleanser er en rens som inneholder salisylsyre og holder talgproduksjonen i sjakk samtidig som den fjerner roten til betente kviser og akne.

Beta Hydroxy Acids (BHA)

BHA, eller Beta Hydroxy Acids, er en samlebetegnelse for en gruppe effektive syrer som har flere egenskaper. I tillegg til å bekjempe akne, så hjelper den også mot tørrhet forårsaket av kvisete og sensitiv hud. BHA-syrer jobber både på overflaten og under huden. Om du har urenheter samtidig som du har tørr hud, så anbefaler jeg at du bruker en essens med en mild BHA-syre på renset ansikt, slik som Make P:rem Safe Me Relief Essence.

Moden hud

syrer-for-antiaging-koreansk-hudpleie

Moden hud er en hudtilstand som før eller siden venter oss alle, så det er like greit å starte tidlig med syrer som jobber for å redusere aldring. Har du moden hud og enda ikke prøvd syrer, fortvil ikke, det er bedre å starte sent enn aldri.

Fettsyrer

Moden hud mangler spenst og elastisitet, og for det finnes syrer som hjelper mot dette, nemlig fettsyrer. Fettsyrer er også kjent for å behandle arr og pigmentflekker. Våre CUBE-såper inneholder fettsyrer, og spesielt CUBE Gold Soap er et godt alternativ for de med moden hud. Den inneholder nemlig ekte gullflak, som kan aktivere celler i basalcellelaget og dermed motvirke rynker og fine linjer.

Sitronsyre

Sitronsyre hjelper til med fornyelsen av hudcellene og er dermed en ypperlig bidragsyter til yngre og mer spenstig hud. NEOGEN Cranberry Foam Cleanser inneholder sitronsyre og har i tillegg ekte tranebær i bunnen av flasken. Nærmere naturlig anti-aging kommer man ikke!

Sensitiv hud

syrer-for-sensitiv-hud-koreansk-hudpleie

Syrer og sensitiv er to ord som man skulle tro ikke passet sammen, men faktisk så finnes det flere syrer som passer perfekt til denne hudtilstanden.

PHA

PHA, eller Polyhydroxy Acid, er en av de mildeste formene for syrer som benyttes i hudpleie. Den trenger ikke dypt inn i huden og eksfolierer veldig skånsomt på huden overflate, slik som fuktighetskremen COSRX PHA Power Cream.

Askorbinsyre

Vitamin C er en form for askorbinsyre. Det er ikke alltid like lett å finne vitamin C produkter for sensitiv hud, men om du er på utkikk etter et produkt som reparerer irritert og stresset hud, så anbefaler jeg SKINFOOD Tomato Essence. Denne styrker hudens egen barriere, samtidig som den jevner ut hudtonen og hydrerer i dybden.

Fet hud

aha-bha-koreansk-hudpleie

Å takle fet hud med blanke partier og store porer kan ofte føles som en kamp, men med riktig bruk av syrer trenger det ikke være det.

Melkesyre

Det ligger i navnet. Dette er en syre som stammer fra melk og er en mild syre som hjelper med å redusere kvise- og aknearr, samtidig som den balanserer talgproduksjonen og fører til mindre utbrudd og urenheter. COSRX Natural BHA Skin Returning A-Sol Toner er en toner som inneholder melkesyre som klarner opp kviser og andre urenheter.

Glykolsyre

Sliter du med fet hud som også er dehydrert er glykolsyre noe for deg. Denne typen syre styrker din naturlige fuktighet i huden, samtidig som den eksfolierer hudoverflaten. COSRX Whitehead Power Liquid inneholder glykolsyre i form av AHA, som aktivt jobber med å redusere kviser og akneutsatte områder, uten å irritere hudens egen barriere.

Ble du noe klokere eller er du fortsatt like forvirret? Ønsker du hjelp til å finne produkter med syrer som passer til din hudpleierutine, kan du få en gratis personlig konsultasjon her.

Produkter omtalt i artikkelen

Skrevet av

Sanja

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

0 Delinger