De fleste av oss har en morgenrutine og en kveldsrutine som vi følger på auto-pilot. Da er det fort gjort å glemme skrubben fordi man ikke helt vet om man skal eksfoliere på morgenen eller kvelden. I dag gir jeg deg mine beste råd for hvordan du skal inkludere enn skrubb i din rutine.

To typer eksfolieringer

Det skilles mellom to typer eksfolieringer: fysiske og kjemiske. Fysiske skrubber har gjerne et fysisk element som skrubber huden, enten det er salt, sukker, riskorn eller i padform. Kjemiske skrubber er syrebaserte og kommer som regel i form av tonere og serumer. De inneholder syrer som AHA, BHA og PHA som går dypere i huden og renser ut av porene. Begge typer eksfolieringer fungerer optimalt, men det spørs hvilken type hud man har og hva man fortrekker.

Morgen eller kveld?

Om du skal eksfoliere morgen eller kveld avhenger av hvilke behov du har og hva huden din tåler. Om du har normal til kombinasjonshud uten særlig sensitivitet kan du velge fritt om du eksfolierer på morgenen eller kvelden. Allikevel anbefaler vi at du kun skrubber 1-2 ganger i uken. Fysiske skrubber som TIA’M Anti Pollution Salt Facial Scrub og I’M FROM Rice Mask passer perfekt for de fleste hudtyper som en morgenskrubb etter rens.

Om du velger å bruke kjemiske skrubber i form av syrer hadde vi anbefalt at du gjør det på kvelden uansett hudtype, spesielt om du har sensitiv hud. Dette er fordi syrer som AHA og BHA kan gjøre huden ekstra ømfintlig for UV-strålene. Det er dermed ikke sagt at du ikke kan bruke tonere med syrer på morgenen, men hvis du gjør det og toneren inneholder en del prosent syre, så er det viktig å huske på høy solfaktor den samme dagen. Dette er fordi syrene vil gjøre huden mer ømfintlig om du i tillegg ikke beskytter deg med solfaktor som KLAVUU Red Pearlsation UV Protection City Defencer.

Hvis du har veldig sensitiv hud og ikke ønsker å risikere at den blir mer sensitiv, anbefaler vi at du bruker kjemiske skrubber kun på kvelden før du legger deg, slik at syrene kan jobbe med huden din i fred og ro uten eksponering for UV-stråling. Bruk også et beroligende serum som COSRX Propolis Light Ampoule og pleiende fuktighetskrem som TIA’M My Signature Panthenol Moist Cream i samme rutine.

Kort fortalt

Det finnes ingen fasit på om man skal eksfoliere morgen og kveld. Dette er et individuelt steg som avhenger av hudtypen og skrubbetypen. Velger du å gjøre det på morgenen kan du heller bruker fysiske skrubber med saltkorn, sukker eller i pad-form som COSRX One Step Moisture Up Pad. Velger du å gjøre det på kvelden kan du fokusere på kjemiske skrubber som COSRX BHA Blackhead Power Liquid. Begge metoder passer for alle hudtyper men vær forsiktig med kjemiske skrubber om du skal bruke de i din morgenrutine, beskytt deg i så fall med høy solfaktor.

Skrevet av

Sanja

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

11 Delinger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *