Syrene AHA og BHA finnes i utallige koreanske hudpleieprodukter, men det er ikke lett å skille mellom disse to. I dag skal jeg oppklare hva forskjellen er og hva de hjelper mot:

AHA og BHA

Det har ikke alltid vært vanlig med produkter som inneholder syrer som AHA og BHA, spesielt ikke i Vesten, men i dag kan du omtrent få tak i de overalt. Så hva er forskjellen på AHA og BHA, og hva hjelper disse mot?

AHA og BHA har vært vanlig i koreanske hudpleieprodukter i mange år. Dette er syrer som stammer fra naturlige planter og frukt, og kommer som oftest i i form av tonere eller liquids. De blir hovedsakelig brukt til å fornye huden og holde døde hudceller unna, men har effektive egenskaper mot aknearr, rynker, fine linjer og ujevn hudtekstur.

AHA

AHA kommer gjerne i form av glykolsyre og passer best for de med tørr hud, og de som ønsker å bekjempe aldring. AHA har også en unik måte å holde på fukten i huden, og er ikke like sterk siden den opererer på selve hudoverflaten. Dette gjør den også veldig effektiv på rødlig, sensitiv og nuppete hud som sliter med rosacea. Jeg anbefaler at du bruker en toner/liquid som du påfører sammen med en myk bomullspad 2-3 ganger i uken. Vi har to AHA tonere på SkinSecret, den klassiske COSRX AHA Whitehead Power Liquid med 7% AHA, og den mildere versjonen JUMISO Yes I Am Toner AHA 5% med 5% AHA.

BHA

BHA derimot kommer gjerne i form av salisylsyre og trenger dypere inn i huden. Den egner seg best for de med fet/normal/kombinasjonshud. Denne typen kjemisk eksfoliering passer også for deg med akneproblemer, eller sorte hudormer. BHA vil ta knekken på det meste og vil derfor ikke nødvendigvis fungere like godt på sensitiv hud. Vi anbefaler at du bruker en toner som inneholder nok BHA men allikevel ikke så mye at du risikerer å overstimulere huden. COSRX BHA Blackhead Power Liquid inneholder 4% naturlig BHA som vil holde porene dine helt rene. Brukes også 2-3 ganger i uken med en myk bomullspad. Vent gjerne i noen minutter etter at du påfører denne før du går videre til neste steg.

Ønsker begge deler?

Hvis du ønsker både AHA og BHA i ett og samme produkt for å gi deg en daglig dose av skånsom eksfoliering så anbefaler vi COSRX AHA/BHA Clarifying Treatment Toner. Dette er en effektiv toner som kun inneholder 0,1% AHA og 0,1% BHA. Denne er perfekt for de som ønsker å starte med kjemisk eksfoliering men som er nybegynnere.

Skrevet av

Sanja

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

10 Delinger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *