Koreansk hudpleie er i vinden som aldri før, og en av hovedgrunnene til det er fordi det inneholder naturlige ingredienser av høyeste kvalitet som er effektive og har en vedvarende effekt. Er du fersk innenfor koreansk hudpleie og har normal hud er denne enkle rutinen perfekt for deg. 

Steg 1: Vannbasert rens

Det første steget i rutinen er å rense huden med en skum- eller en gelrens som er mild og skånsom men som samtidig renser i dybden. Dette etterlater huden din myk og hydrert, uten den ubehagelige og stramme følelsen. BOOM DE AH DAH Moisture Foam Cleanser lukter himmelsk og er deilig kremete i konsistensen. Påfør en liten mengde (tenk størrelsen av en ert) på fingertuppen eller håndflaten, skum det opp med litt vann, og masser utover hele ansiktet i cirka ett minutt i sirkulære bevegelser før du skyller godt av med lunkent vann.

Steg 2: Toner

Toner er en super måte å balansere pH-verdien i huden din på, fullføre rense prosessen og gjør huden klar for de neste stegene i rutinen. En god toner vil føre til at produktene du påfører har bedre effekt, trekker dypere inn i huden og holder bedre på fukt. Med andre ord, et viktig steg som ikke bør bli oversett i din rutine. Toneren TIA’M Aura Milk Face Peeling Toner inneholder melkesyre, en eksfolierende ingrediens som løser opp i gamle og tørre hudceller, glatter ut rynker og øker fuktnivået i huden. Toneren ristes før bruk slik at lagene av væske fordeles. Hell så litt av toneren over på en bomullspad og stryk lett over hele ansiktet før du klapper inn produktet for å sikre at det blir absorbert inn i huden. 

Steg 3: Essens

En essens er en populær og viktig del av en koreansk rutine. Essens er som regel litt tykkere i konsistensen enn en toner, men ofte lettere enn et serum. Den inneholder som regel cellefornyende ingredienser, og påføres etter toner men før serum. Dette steget jevner ut hudtonen, samt styrker hudoverflaten. COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence er en essens som inneholder hele 96% ekte snegleslim. Dette er virkelig mirakel på en flaske som gir masse fukt, reduserer og reparerer pigmentflekker og arr samt glatter ut rynker. Påfør essensen over hele ansiktet med håndflatene, og klapp inn resten av produktet for best absorbering.

Steg 4: Serum

Dette er et behandlingssteg som bidrar til å forbedre hudens tekstur og fuktnivå, i tillegg til en rekke andre fordeler. Serum påføres etter en essens, og på samme måte som en essens, heller du en liten ert på fingertuppene og klapper inn produktet helt til den trekker inn i huden. Vi anbefaler COSRX Propolis Light Ampoule som inneholder 83% propolisekstrakter, som er full av antioksidanter, gir fukt og er i tillegg anti-bakteriell, derav effektiv mot urenheter. 

Steg 5: Fuktighetskrem

Fuktighetskrem er det siste og et av de viktigste stegene i denne koreanske hudpleierutinen. En koreansk fuktighetskrem har mange gode egenskaper og unike ingredienser, og fellesnevneren er at den pleier og forsegler fukt slik at ingrediensene jobber aktivt med huden. SKIN & LAB Vitamin Cream Kit inneholder 3 forskjellige vitaminkremer som alle har unike egenskaper. Vitamin A er kjent for å bekjempe aldring, vitamin E kremen inneholder  spirulina som er proppfull av antioksidanter som gir fukt og pleier, og vitamin K hjelper til med å redusere mørke partier som kan brukes både under øynene eller på blåmerker, og reduserer også rødhet. Kremene kan blandes sammen og brukes over hele ansiktet, eller påføres kun på områder som er plaget av utfordringer.

Kort forklart

Koreansk hudpleie kan virke overveldende og tidskrevende hvis man ikke er en tilhenger fra før, men det trenger absolutt ikke å være så komplisert. Med denne enkle basisrutinen får man effektive og populære ingredienser som snegleslim, spirulina og propolis-ekstrakt tilført i rutinen sin og en allsidig innføring i koreansk hudpleie. Bruk rutinen morgen og kveld, og du vil på kort tid merke at huden din blir jevnere, glattere og sunnere med en spenstig glød som varer. Dette er naturlige og effektive ingredienser som huden din vil takke deg for!

Skrevet av

Iman makeup artist

Iman

Makeup artist
Jeg er utdannet makeup artist og har i mange år sverget til koreansk hudpleie. Mitt mål er å få kvinner og menn til å ta vare på huden sin innenfra og ut. Perfekt sminke starter med god hudpleie!

10 Delinger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *