De fleste bruker en fuktighetskrem i sin hudpleierutine, men det kan være vanskelig å finne riktig krem for din hud. Med forskjellige hudtyper kommer forskjellige behov, og velger du riktig fuktighetskrem som dekker behovet vil huden takke deg i form av mindre problemer og mer glød og spenst. Bruk vår guide for å finne en god fuktighetskrem som passer til din hudtype.

Tørr hud

Noen er født med tørr hud, mens andre utvikler dette ettersom man blir eldre på grunn av at oljeproduksjonen i huden avtar med alderen. Til en slik hudtype anbefales gjerne en fetende krem med tyngre konsistens, og målet er å beholde elastisiteten og gløden i huden siden den mangler tilstrekkelig med naturlige oljer. I vårt produktutvalg anbefaler vi KLAVUU Blue Pearlsation Marine Aqua Enriched Cream som inneholder sjøperleekstrakter og hyaluronsyre, som gjør at huden holder på fukten i lang tid fremover. Denne er også en ypperlig anti-aging krem fordi den gir huden et lite løft og mye spenst. En annen krem som inneholder deilig lavendelolje er SKIN & LAB E Plus Moisturizing Cream. Dette er en lettvektig krem med mye fukt og høyt innhold av vitamin E som er en kraftfull antioksidant som beskytter og behandler huden mot tap av elastisitet og ytterligere aldring.

Sensitiv hud

Dette er en hudtype og tilstand som kan være vanskelig å behandle. Mange med sensitiv hud sliter med rødhet og kløe i huden, og man skyr sterke produkter og syrer. Til denne hudtypen anbefales en fuktighetskrem som fukter godt og har lindrende egenskaper. Et godt eksempel på en slik krem er vår SKIN & LAB Barrierderm Intensive Cream. Denne holder på fukten samtidig som den beskytter mot ytre påvirkninger og forhindrer ytterligere rødhet. Ingredienser som ceramider og gresskarfrø jobber med å styrke hudens naturlige barriere, og fører til balanse i hudoverflaten.

Fet hud

En vanlig misforståelse er at fet hud ikke trenger fuktighetskrem da den allerede er fet, men dette er altså feil. Fet hud trenger fukt på lik linje med de andre hudtypene, men fet hud trenger fukt i form av vann og ikke fett! Har du fet hud så se etter lettvektige ingredienser som aloe vera og hyaluronsyre som ikke tetter igjen porer, og du kan velge fritt blant vannbaserte eller lettvektige oljebaserte kremer. Våre anbefaling er vår I’M FROM Vitamin Tree Gel og TIA’M My Little Pore No Sebum Cream, som begge fører til jevnere hudtone og mer balansert talgproduksjon. Om du ønsker en gelkrem som roer ned sensitiv men fet hud så er COSRX Aloe Vera Oil-Free Moisture Cream vår anbefaling.

Kombinasjonshud

De fleste med kombinasjonshud har en fet t-sone (panne, nese og hake) og en tørr u-sone (kinn). Denne hudtypen har forskjellige behov, og her anbefaler vi en kombinasjon av flere fuktighetskremer. På SkinSecret har vi et sett bestående av 3 kremer som kan mikses sammen etter behov: SKIN & LAB Vitamin Cream Kit. Disse tre kremene har tre ulike egenskaper. Du bruker A-kremen på steder hvor du har rynker og fine linjer, K-kremen på rødheter og under øynene, og E-kremen på kinn eller steder du har tørre og ru partier.

Skrevet av

Sanja

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

12 Delinger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *