Gjør huden høstklar!

Høsten er offisielt her og med det går vi inn i en tid med både kaldere og tørrere luft. Innendørs har vi det gjerne varmere, og huden opplever dermed store temperaturforskjeller på daglig basis. Dette kan føre til at huden tørkes ut og blir lettere irritert, og det kan være lurt å velge milde produkter som gir godt med fuktighet. Ofte er det derfor behov for å bytte ut enkelte av sommerproduktene, både for å bevare gløden men også for å unngå tørrhet. Vi forteller hvilke produkter vi elsker om høsten og hvordan man kan gjøre huden høstklar med noen enkle grep.

Skånsom rens

Med tanke på at værendringene i forbindelse med høsten kan føre til at huden irriteres lettere, er det fordelaktig å velge en rens som er mild mot huden. BANILA CO Clean It Zero Cleansing Balm Vita-Pumpkin fjerner skånsomt døde hudceller ved hjelp av naturlig AHA-syre fra gresskar, samtidig som jojoba og solsikkeolje bevarer hudens fuktighet. Huden etterlates myk, frisk og beroliget – den perfekte oljerensen til høstrutinen.

Fuktighetsgivende toner og serum

For å forhindre at huden blir gusten og tørr finnes det noen ingredienser man kan se etter. For eksempel er hyaluronsyre helt ypperlig på grunn av sin evne til å binde vannmolekyler til huden og dermed opprettholde fuktigheten. SNP Prep Peptaronic Toner innholder hyaluronsyre med ulik molekylstørrelse slik at fuktigheten trekker langt ned i dybden og lukkes inne på hudoverflaten. På grunn av dette vil også de påfølgende produktene absorberes bedre og gi maksimalt med fuktighet, samtidig som peptidene bidrar til en spenstig og forynget hud. ISNTREE Hyaluronic Acid Toner Plus har også ulike typer hyaluronsyre som nøkkelingrediens sammen med planteekstrakter, og er virkelig en tørsteslukkende bombe av fuktighet! Den kan også gjerne påføres i flere lag eller i tillegg til en for eksempel rensende toner.

Også når det kommer til serum er det lurt å se etter et som inneholder hyaluronsyre. COSRX Hydrium Triple Hyaluronic Moisture Ampoule er et av våre favorittserum for en gjennomfuktet og hydrert hud, og inneholder både lav- og høymolekylær hyaluronsyre. Dersom du har akneutsatt hud er COSRX Pure Fit Cica Serum et godt alternativ. Dette innholder også hyaluronsyre og gir godt med fuktighet, samtidig som det gir behagelig lindring til rød og betent hud. I tillegg vil hudbarrieren strykes, og akne og irritasjon forebygges.

Bytt ut fuktighetskremen

Det viktigste og mest effektive man kan gjøre for å tilpasse rutinen til høsten er å velge riktig fuktighetskrem. Gå gjerne for en med en litt tykkere konsistens som lukker fuktigheten inne i huden og inneholder pleiende oljer. Dette gjelder uansett hudtype, men dersom man sliter med hud som fort blir blank og oljete kan man alternativt bruke en gelkrem om dagen. Om natten bør man likevel gå for en fetere krem som gir rikelig med pleie. Vi anbefaler ISNTREE Hyaluronic Acid Moist Cream som gir massevis av fuktighet og inneholder superingredienser som grønn te, betaglukan og pleiende oljer fra safrantistel og aprikos. Et annet utmerket alternativ er nyheten SKINFOOD Royal Honey Propolis Enrich Barrier Cream, som passer spesielt godt dersom man også opplever en svekket hudbarriere. Den patenterte ingrediensen Pro-Shield består av modnet propolis, dronningelé og honning, og gir rikelig med næringsrik fuktighet.

Forbedre luftkvaliteten hjemme

Å investere i en luftfukter er både smart og enkelt dersom man ønsker å holde både hår, hud og negler ved like gjennom vinterhalvåret. Når vi skrur opp varmeovnene og begynner å fyre blir nemlig luften innendørs også tørrere, og en luftfukter vil derfor hjelpe huden til å holde på fuktigheten og gløden selv om sommeren har takket for seg. Bruk den gjerne sammen med duftoljer for å skape ønsket atmosfære, for eksempel sammen med en avslappende ansiktsmaske!

Kort oppsummert

Man trenger altså ikke å bytte ut alle produktene i hudpleierutinen selv om vi har gått inn i ny årstid, men implementer gjerne noen produkter som gir rikelig med fuktighet og sørger for en sunn hudbarriere. Ingredienser som hyaluronsyre, betaglukan, pleiende oljer og antioksidanter er midt i blinken, og man kan gjerne også gå for en litt fetere fuktighetskrem. Likevel er det individuelt hvor mye ekstra fuktighet man trenger, og de med tørr og sensitiv hud trenger gjerne mer enn de med en fetere hudtype.

Skrevet av

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *