I koreansk hudpleie fokuseres det mye på naturlige ingredienser, og grønn te er en av disse. For de flest av oss er grønn te noe vi drikker, så hvorfor bruker koreanerne grønn te som ingrediens i hudpleieproduktene sine?

Fordelene med grønn te

Kort fortalt viser studier at grønn te har en antiinflammatorisk og anti-aging effekt på kropp og hud. Dens høye innhold av antioksidanter bekjemper frie radikaler, som kommer fra både indre og ytre påvirkninger, og som fører til at huden eldes raskere og mister sin glød og elastisitet.

Med sitt høye innhold av antioksidanter, vil grønn te bidra til å beskytte deg mot både forurensning og UV stråler, og hjelpe huden med å bygge en sterkere naturlig barriere. I tillegg, på grunn av sitt høye innhold av vitaminer, koffein, og aminosyrer, virker grønn te også antibakteriell, hydrerende, beroligende og pleiende for hoven og trøtt hud. Du har kanskje hørt om kjerringrådet som går ut på å ta avkjølte teposer med grønn te og legge det på øyelokkene ved hovne øyne? Det har en positiv effekt og reduserer hevelser kjapt. Dette er noe du kan prøve neste gang du våkner med tunge øyelokk!

Du begynner kanskje å forstå hvorfor grønn te også er en fantastisk ingrediens i hudpleie?

Grønn te og hudpleie

Hudpleie som inneholder grønn te passer som regel for alle hudtyper og hudutfordringer. Enten du har slapp og moden hud, uren og kvisete, eller rød og irritert, så vil grønn te som ingrediens kunne hjelpe. Teen sin antibakterielle effekt bidrar til å redusere vond akne og hovne kviser. For de som sliter med rødhet og irritasjon vil teen sine pleiende egenskaper virke beroligende, og de med moden hud som trenger en boost med antioksidanter og aminosyrer vil også dra nytte av grønn te.

Produkter med grønn te

Mitt hudproblem er sensitiv og dehydrert hud med noe rødhet og irritasjon, og NEOGEN Green Tea Peeling Pads og NEOGEN Green Tea Foam Cleanser er to produkter jeg har blitt avhengig av denne vinteren. Spesielt liker jeg hvor milde peeling-padsene er, og hvor naturlig renseskummet er med ekte grønn te i bunnen av flasken! Et lite tips for deg med sensitiv og tørr hud er å bruke en god del skum, cirka 4-5 pumps, og massere det forsiktig inn i ansiktet ved å bruke ringfingrene i circa ett minutt, før du skyller av med lunkent vann til du føler at det ikke er noe rens igjen på huden din.

Skrevet av

Sanja

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

0 Delinger