Guide til alle våre oljerenser

Som dere sikkert har forstått er vi store tilhengere av dobbelrensen. Dette er en rensemetode hvor man først bruker en oljerens på tørr hud for å fjerne sminke og smuss, og så renser huden med en vannbasert rens. Det finnes mange forskjellige oljerenser, men vi skiller i hovedsak mellom cleansing balm, som er fast ved romtemperatur og kommer i krukker, og flytende oljerenser på pumpeflaske.

Den ene varianten er ikke bedre enn den andre, og hvilken du går for kommer helt an på egen preferanse. Noen foretrekker cleansing balms fordi den er grei å frakte med seg uten søl, mens andre liker hvor praktisk det er med en pumpeflaske. Vårt tips er å velge oljerens ut fra dens egenskaper. Her kommer en komplett liste av våre oljerenser slik at det blir lettere for deg å velge riktig:

Cleansing balm

 

Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm
Banila Co sine oljerenser er en kultfavoritt blant K-Beautyelskere, og kommer i hele 6 varianter. Den rosa originalen Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm passer alle hudtyper og er et supert utgangspunkt hvis du aldri har prøvd oljerens før. Den gule kalles Cleansing Balm Nourishing, og er spesielt utviklet for tørr hud, mens Cleansing Balm Purifying inneholder ingredienser som roer ned irritert og sensitiv hud. Har du fet hud eller er akneutsatt bør du gå for Cleansing Balm Revitalizing som har anti-inflammatoriske egenskaper, eventuelt Cleansing Balm Pore Clarifying med AHA-, BHA- og LHA-syrer som behandler porer og kviser. Moden hud kan bruke alle disse oljerensene, men vil virkelig elske Cleansing Balm Vita Pumpkin med naturlig vitamin A, C og E.

Andre rensebalmer
Også andre merker er gode på oljerenser. Til sensitiv hud som også har hvite og sorte hudormer pleier vi å anbefale Heimish All Clean Balm som er fri for syntetisk parfyme. Beauty of Joseon Radiance Cleansing Balm kan brukes av alle hudtyper, men den jobber ekstra godt med ujevne hudtoner og svekkede hudbarrierer.

Flytende oljerens

Av våre flytende oljerenser vil både Purito From Green Cleansing Oil og IUNIK Calendula Complete Cleansing Oil være utmerkede valg for sensitive hudtyper. Begge er veganske og frie for kjemisk tilsatt parfyme. Purito From Green Cleansing Oil er noe tykkere enn IUNIK sin, og kan derfor anbefales til de som bruker mye sminke.

Klavuu Pure Pearlsation Divine Pearl Cleansing Oil inneholder ekte sjøperleekstrakt som er naturlig rik på mineraler, aminosyrer og antioksidanter. Velg gjerne denne hvis du har moden hud.

Rensevann
For de som ikke liker følelsen av oljerens på huden er rensevann et alternativ. Rensevann brukes som regel med en bomullspad for å fjerne sminke før vannbasert rens. Neogen Real Flower Cleansing Rose Water passer spesielt tørr hud, og må skylles av med lunkent vann før du går videre med rutinen. Banila Co Clean It Zero Cleansing Water er en type micellar water og trenger i utgangspunktet ikke skylles bort. Flasken er hygienisk og praktisk i bruk, og kan lett tas med i gymbagen for å bruke før og etter trening.

Kremrens
Sioris Cleanse Me Softly Milk Cleanser er det som kalles en kremrens eller melkerens. Den har en tykk konsistens som passer best til tørr og dehydrert hud, enten som en tradisjonell oljerens eller som second cleanse, altså i stedet for vannbasert rens. Fordi den er så tykk er den ikke like god på å fjerne tung sminke, og bør heller benyttes på dager du har lett sminke eller er sminkefri. Cleanse Me Softly Milk Cleanser er duftfri og inneholder ikke eteriske oljer.

Rensepads

Nylig fikk vi inn rensepads fra Ariul ved navnet The Perfect Cleansing Oil Pads. Tradisjonelle renseservietter brukes ikke i Korea, fordi de kan være uttørkende og irriterende på huden. Derfor har koreanerne utviklet renseservietter og bomullspads med oljer i stedet, som er like skånsomme som vanlige oljerenser. Denne versjonen fra Ariul er formulert med oljer fra jojoba, moringa og kamelia, samt beroligende heartleaf. Padsene har en ru og en myk side, supert hvis du ønsker en lett eksfoliering samtidig.

Skrevet av

Ingeborg Innholdsprodusent SkinSecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *