Koreansk hudpleie og graviditet

Under graviditeten forandrer kroppen seg mye, og det påvirker også huden. En hudpleierutine som har fungert i mange år har plutselig ingen eller verre effekt, og nye problemer som sensitivitet, pigmentering og kviser oppstår hos mange. Dette kan være frustrerende, og mange ønsker å behandle problemene med en gang. Men bør du egentlig det? Mange av våre gravide eller ammede kunder tar kontakt med oss med spørsmål om våre produkter. Hvilke ingredienser produkter bør du unngå? Vi forklarer i denne artikkelen.

Vår autoriserte hudterapeut, Michaela, sier følgende om hudpleie under graviditet: «det kan hende at huden din reagerer helt annerledes når du er gravid, og det kan skje med hvilke som helst produkter på grunn av den endrede hormonbalansen i kroppen.»

Hvis huden plutselig reagerer annerledes eller dårlig på noen av produktene du bruker, anbefaler Michaela at du venter med å behandle hudproblemene til etter at graviditeten er over og huden ikke lenger er så sensitiv, og at du bytter ut produktene med en enkel, mild og fuktighetsgivende rutine.

Hvilke produkter bør man unngå når man er gravid eller ammer?

Produkter med A-vitamin

Det er særlig mye debatt rundt bruk av A-vitamin, også kjent som retinol, av gravide.Det er som kjent anbefalt at gravide ikke bør innta for mye A-vitamin gjennom kosttilskudd eller reseptbelagte medisiner og kremer. Dette inkluderer også legemiddelet isotretinoin, som blir brukt i behandling av acne, fordi det kan ha negativ effekt på fosteret. Det er også her redselen for retinol kommer fra. Det må likevel påpekes at det er svært vanskelig å få i seg for store mengder A-vitamin gjennom kremer og serum, fordi mengdene som brukes er så små. Man skal kanskje ikke kaste seg over alle retinolproduktene man kommer over som gravid, men man trenger heller ikke være unødvendig redd.

Produkter med salisylsyre (BHA-syre)

BHA-syrer, spesielt salisylsyre, er ofte brukt i renser og tonere mot acne og kviser. De fleste produkter inneholder såpass lave mengder BHA-syre (se etter 2% eller mindre) at de regnes som trygge for gravide. Det man bør være forsiktig for er produkter med høyt innhold, som sterke peelingbehandlinger eller bruk på store deler av kroppen.

Fortsatt usikker?

Er man svært usikker eller fortsatt skeptisk, kan du velge bort A-vitaminprodukter og BHA-syrer med f.eks. C-vitamin og AHA-syrer, som er dokumentert helt trygge for bruk av gravide og ammede. Ofte kommer også restriksjonene på visse ingredienser fordi huden blir ekstra ømfintlig og sensitiv under graviditet, så gjerne rådfør deg også med fastlege eller jordmor om du har noen spørsmål.

Ønsker du produkter som passer for deg som er gravid, ammer og sliter med sensitiv hud, anbefaler hudterapeut Michaela at du tar en titt på disse merkene: Sioris, Purito og Klavuu.

Skrevet av

Ingeborg Innholdsprodusent SkinSecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar