Ikke bare er lakris manges fortrukne godbit i godteskålen, ingrediensen er faktisk også godteri for huden! Innenfor K-beauty er lakris superpopulært på grunn av sine mange fordeler, og mange av våre favorittprodukter har nettopp denne godbiten på ingredienslisten. Men hva gjør den egentlig for huden? Vi forklarer!

Hvordan fungerer lakris i hudpleie?

Motvirker betennelse og infeksjoner

Når vi snakker om lakris i hudpleie er ikke dette små biter med lakrisgodteri, men ekstrakt fra lakrisplanten Glycyrrhiza glabra. Innenfor tradisjonell naturmedisin har lakris lenge blitt brukt til å blant annet bekjempe infeksjoner og eksem. Den er nemlig både anti-inflammatorisk og antibakteriell, noe som er en av grunnene til at den også har blitt en populær hudpleieingrediens. Sensitiv hud har spesielt stor glede av disse egenskapene, samtidig som infeksjoner i huden (og dermed også akne) motvirkes.

Jevner ut hudtonen og reduserer pigmentering

En annen super egenskap er lakrisens evne til å motvirke hyperpigmentering og dannelse av mørke områder. Dette gjør gjør den ved å forhindre produksjonen av tyrosinase, et enzym som har en sentral rolle i hudens melaninproduksjon. Melanin er det stoffet som forårsaker pigmentering, så ved å redusere produksjonen av dette, motvirkes også dannelsen av mørke flekker og misfarging.

Beskytter mot frie radikaler

Lakrisrot inneholder også en konsentrert mengde flavinoider, som er en samlebetegnelse på ulike plantestoffer. Et av disse er blant annet glabridin som er rikt på antioksidanter. Antioksidanter gjør en formidabel jobb med å beskytte huden mot skader fra frie radikaler som finnes i både UV-stråler og forurenset luft, og er en av hovedårsakene til dannelsen av ulike aldringstegn.

Balanserer oljeproduksjonen

Denne egenskapen er ikke nevnt like hyppig som de andre, men nyere forskning peker på at lakrisrot også hjelper til med å balansere hudens naturlige oljeproduksjon. Dette er takket være det naturlige stoffet licochalcone A, som også hjelper til med å bekjempe urenheter.

Våre favoritter

Klassiskerene

Noen av våre klassiske favoritter med lakris er Acwell sin Balancing Licorice-serie. Den består av toner, serum, essense og øyekrem, og alle produktene har lakris som nøkkelingrediens og en lav pH-verdi som likner hudens egne. ACWELL Licorice Brightening Go-To Set er et praktisk sett som inneholder toneren, serumet og 2 miniutgaver av øyekremen. Det er helt perfekt hvis man ønsker å prøve produktene sammen for maksimal effekt, eller for eksempel hvis man er på reisefot. Essensen ACWELL Licorice pH Balancing Essence Mist er en spray mist, og kan enten sprayes dirkete på huden som en del av hudpleierutinen, som en finishing spray over sminken eller som en oppfrisker i løpet av dagen. Superdeilig når man trenger en liten pick-me-up!

Nyheter

Vi har også fått inn et par flunkende nye masker som inneholder lakrisrot. THANK YOU FARMER Back To Relax Soothing Gel Mask er en avkjølende og beroligende gelmaske som passer ypperlig for sensitiv og irritert hud som trenger fuktighet. SKINFOOD Strawberry Sugar Food Mask er en tykk, eksfolierende maske som skånsomt renser vekk urenheter. Denne etterlater huden ren og myk, og er en spesielt god match for deg med fet og kombinasjonshud.

Skrevet av

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *