Sanjas rutine og tips for glødende hud denne våren!

Overgangen fra vinter til vår kan sette huden i ubalanse. Etter mange sesonger med testing har jeg noen enkle tips som jeg forholder meg til hver gang det blir varmere i været, for å unngå at huden min kommer i ubalanse. Disse tipsene og produktene jeg bruker for å oppnå dette deler jeg i nyeste video på SkinTV:

Dobbelrens huden

Å rense huden godt er alltid viktig uansett sesong og hudtype. Jeg passer alltid på å rense med en oljerens først, og så en vannbasert rens, den såkalte koreanske dobbelrensen. Nå fokuserer jeg på å rense med produkter som er effektive mot hudormer og porer som BANILA CO Clean It Zero Cleansing Balm Pore Clarifying og BANILA CO Clean it Zero Foam Cleanser Pore Clarifying.

Balanser talgproduksjonen

Når det blir varmere i været kan selv den mest tørre huden begynne å svette mer og overprodusere talg. Dette skjer med meg hver vår, og derfor er jeg nøye med å bruke produkter som inneholder tetre, syrer som AHA og BHA, samt eksfoliere huden med pads 1 gang i uken. Min favoritt nå er NEOGEN Bio-Peel Gauze Peeling Wine som både er en fysisk og kjemisk skrubb i praktiske pads, proppfulle av anti-aging ingredienser.

Toner i flere lag

Dette er et triks jeg bruker året rundt når det kommer til toner, og noe som hjelper huden min i å ikke bli dehydrert. Jeg bruker en lettvektig ikke-fetende toner som NACIFIC Real Floral Toner Rose som naturlig balanserer talgproduksjonen i huden, samt øker spensten (jeg elsker anti-age!) og jevner ut rødheter i huden min, som også er en naturlig egenskap hos denne toneren.

Mist mellom stegene

Noe jeg har gjort i flere år er å spraye på mist ofte, enten det er underveis i rutinen min eller i løpet av dagen. Jeg har en mist på badet, på kontoret, i bilen – you name it! Denne våren har jeg vært flinkere til å miste mellom flere av hudpleiestegene mine; etter toner, etter serum og etter fuktighetskrem. Du kan bruke hvilken som helst mist, men jeg har hatt stor glede av ARIUL Watermelon Hydro Glow Gel Mist som gir meg en dusj av forfriskende fukt hver gang. Jeg gjør dette for å mette huden med nok fukt slik at huden ikke blir tørr utover dagen.

Gua sha

Jeg må ærlig innrømme at jeg falt av lasset en stund i vinter når det gjaldt å bruke gua sha regelmessig. Det ble bare til at jeg så og si aldri brukte det, og stenen lå og støvet bort. Til nylig hvor jeg bestemte meg for å kjøre i gang en utfordring: Gua sha hver morgen og kveld! Og jeg er så glad for at jeg gjorde det! Jeg bruker min helt egen måte å massere på og det har resultert i et “løft” og våkent uttrykk i ansiktet mitt hver morgen, med mindre linjer i ansiktet og under øynene! På kvelden er det et avslappende rituale som hjelper meg å legge dagen bak meg og forberede huden på en god natt søvn med en pleiende nattkrem over. Jeg blir helt rød i ansiktet, men det er så verdt det! Og hvis du lurer på hvilket gua sha-verktøy som er min favoritt må jeg si SKINSECRET Big Heart Rose Quartz.

Serum som lysner arr

Jeg sliter fra tid til annen med pigmentering, mild rosacea og røde kvisearr i huden, derfor er det en nødvendighet for meg å ha produkter som også jevner ut hudtonen min og lysner rødhetene, samtidig som det fukter huden godt, siden huden min kan raskt bli tørr og irritert av for sterke ingredienser. I det siste har jeg brukt MULDREAM Vegan Green Mild VITA Ampoule som inneholder et stabilt derivat av c-vitamin som fører til at serumet holder seg lengre og at c-vitaminet ikke oksiderer, men som har de samme gode egenskapene til et rent c-vitamin serum. Jeg liker spesielt godt konsistensen og at serumet er helt uten silikon. Det dufter også godt, men dette forsvinner rett etter påførsel, noe jeg også setter pris på.

Husk solkrem

Gamle kvisearr og pigmentering blir mørkere i solen, og nå som solen er sterkere og vi er lengre eksponert for den er det viktig å bruke høy solfaktor hver dag. Det vil resultere i en jevnere hudtone, men også mer spenst og mindre fine linjer. Som mange av dere allerede vet så sverger jeg til D’ALBA PIEDMONT UV Essence Waterfull Sun Cream SPF50+ PA++++ fordi den gir meg akkurat passe fukt uten å tette porene, samt at den ser fin ut under sminken og inneholder i tillegg mange anti-aging egenskaper som holder huden min ung.

Oljeserum før sminken

Noe jeg nylig har startet med er å påføre et par dråper med NACIFIC Fresh Herb Origin Serum i håndflatene og presse det inn i huden eller påføre et par dråper av det på svampen jeg bruker til å påføre BB-cream-en før jeg legger på sminken. Dette gir huden en sånn fin glødende finish, og jeg merker at de fine linjene i pannen og rundt munnvikene blir mindre markante! Jeg bruker Purito sin BB-cream i farge #23 for den fine naturlige no makeup-makeup look.

Skrevet av

Sanja Daglig leder SkinSecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

2 svar til “Sanjas rutine og tips for glødende hud denne våren!

 • Noah

  Hei og hå! Først vil jeg bare si at jeg er ganske fornøyd med at det endelig finnes en norsk nettbutikk for koreansk hudpleie🤩 Tusen takk for råbra service!

  Jeg har sett mye på ‘youtube’ og søkt meg frem til videoer med tips om koreansk hudpleie, så jeg vil gjerne dele de
  10 steg i koreansk hudpleie, derfor 10 tips🤩

  1. Når du bruker oljerens som olje eller balm, pass på at du først masserer inn oljen/balmen i 60 sekunder før du tilfører vann og masserer så i 30 sekunder til før du renser av
  2. Bruk 60 sekunder med vannrensen
  3. Bruk kun vann på morgenen og dobbelrens på kvelden
  4. Start med vått fjes, ikke tørk det med håndkle.. spray det med mist/spray toner og fortsett rutinen mens fjeset er fuktig☺️
  5. Hvis huden din er ekstra tørr, kan du starte rutinen med aloe vera gel og så putte resten av produktene på etterpå
  6. Bruk aha/bha produkter i stedet for fysiske skrubber, men ikke mer enn 1 til 2 dager i uken i begynnelsen😉 Man kan bygge seg opp til å bruke aha/bha hver dag, men jeg vil anbefale 1 til 2 dager i uken hvis du er nybegynner
  7. Bruk toner, serum, fuktighetskrem og selvfølgelig solkrem på dagtid og resten av produktene kveld
  8. Bli kjent med huden din – Har du tørrhet, uren hud, rynker, porer osv.. Har du fet hud, kombinasjonshud, normal hud, tørr hud? Dette kan virkelig hjelpe når du bygger din hud-rutine og hva som funker for deg
  9. Ikke ha hudpleien din på badet – Dette er ikke bra for produktene.. Lurt å ha de gjerne i en kommode på soverommet/andre steder i huset hvor det ikke er så varmt
  10. Aldri eksperimenter med ‘diy’ hudpleie – Ingredienser bør kun brukes når de er formulert

  Ha en fin dag ^^

  – Noah

  Svar

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *