Skånsom sommerrutine mot pigmentering

Om sommeren øker sjansen for varige pigmentforandringer i huden etter som man tilbringer mer tid i solen og er mer eksponert mot UV-stråling. Jeg har derfor satt sammen en hudpleierutine som vil forebygge ny pigmentering og samtidig redusere eksisterende pigmentering i huden.

Hva er pigmentering

Aller først, la meg kort forklare pigmentering. Pigmentering er forandringer i hudens pigment, som viser seg i form av brune eller røde flekker i hudens overflate. Dette forårsakes av overproduksjon av hudens melanin, som kan oppstå av UV-stråling, hormonforandringer, skader i huden, og dine gener. Som en ekstra bonus kommer de gjerne med alderen.

Steg 1: Oljerens med acerola

Acerola, også kjent som Barbados-kirsebær, er bær som naturlig er proppfullt av c-vitamin. C-vitamin er kjent for å jevne ut hudtonen og redusere synligheten av både røde og brune pigmentflekker. Vår bestselgende oljebalm BANILA CO Clean It Zero Cleansing Balm inneholder både acerola og andre skånsomme ingredienser som jevner ut hudtonen og fører til at sjenerende flekker forsvinner med tiden.

Steg 2: Vannrens med snegleslim

Neste steg er å bruke en rens som inneholder snegleslim, en vidunderingrediens som både glatter ut rynker, reduserer kvisearr og pigmentflekker, samt øker fuktnivået i huden. Vår TIA’M Snail & Azulene Low pH Cleanser er en unik vannbasert rens som inneholder nok snegleslim til at man ser resultater.

Steg 3: Toner med AHA og BHA

Bruk en mild toner med AHA og BHA som skånsomt hjelper til med cellefornyelse og føre til at huden blir glattere og hudtonen jevnere. Jeg anbefaler at du bruker COSRX AHA/BHA Clarifying Treatment Toner hver dag. Den kommer på en sprayflaske som gjør den lettvint å bruke.

Steg 4: Serum med niacinamide

TIA’M Vita B3 Source er et serum som har vært en game changer for meg og min hud denne sommeren. Den har dempet mine hormonelle utbrudd i hakeområdet og gitt meg en jevnere hudtone i tillegg til en fin glød. Den inneholder 10% niacinamide som er en særdeles effektiv ingrediens mot pigmentering i huden. Ikke nok med det styrker den også hudbarrieren, så denne er perfekt for solskadet hud.

Steg 5: Lett «brightening» fuktighetskrem

På sommeren går man gjerne fra tykkere kremer til lettere varianter. Jeg anbefaler at du bytter til en som er mer lettvektig men som samtidig har gode ingredienser mot pigmentering i huden. Vår COSRX Light Fit Real Water Toner to Cream forvandles fra gelkonsistens til en tykk tonerkonsistens på huden, og gir deg en umiddelbar følelse av dyp fukt. Den inneholder niacinamide, vitamin C og E som holder på fukten i huden, gir spenst, samtidig som den jevner ut hudtonen, og nærmest gir en effekt av «glasshud». Den kan kombineres som toner og krem og er perfekt på late sommerdager.

Steg 6: Solkrem med c-vitamin

Avslutt med høy solfaktor, gjerne en som inneholder noe c-vitamin. SKIN & LAB Fre C Sun Lotion inneholder en liten andel c-vitamin, nok til å gi ekstra god beskyttelse mot solen, samtidig som den glatter ut fine linjer, øker spensten i huden og forhindrer nye pigmentflekker i å danne seg. Konsistensen er lett og vil kjapt trekke inn i hvilken som helst hudtype uten noe form for irritasjon eller fortetning av porer.

Oppsummert

Sommeren er den tiden av året hvor mange opplever forandringer i hudens pigment. I denne perioden kan økt eksponering mot UV-stråling føre til at man både får pigmentforandringer, og eksisterende pigmentering i huden kan bli mer fremtredende. For å motvirke dette kan du tilpasse hudpleierutinen med produkter som fører til cellefornyelse og som dermed jevner ut pigmenteringen, slik at huden får en jevnere hudtone og pigmenteringen blir mindre fremtredende eller forsvinner helt.

Skrevet av

Sanja

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *