Sommerrutine for nuppefri hud

Huden har en tendens til å endre seg gjennom sesongene, og nå om sommeren sliter mange med tette porer og nuppete hud. I dag deler jeg min hudpleierutine og gir mine beste tips mot nupper og kviser i sommer:

1. Oljerens på morgenen

Den koreanske dobbelrensen er spesielt viktig nå om sommeren. Denne består først en oljerens som renser opp talg, smuss, solkremrester og sminke, etterfulgt av en vannbasert rens som renser i dybden. Det anbefales å dobbelrense både morgen og kveld, men noen hudtyper, spesielt sensitive hudtyper, trenger ikke en oljerens på morgenen. Har du derimot en tendens til å få oljete, uren og nuppete hud på sommeren anbefaler jeg at du renser godt med oljerens, selv på morgenen. Dette vil hjelpe til med å balansere talgproduksjonen i huden, i tillegg til å fjerne svette og smuss som har lagt seg som en hinne på huden over natten. I sommer har jeg vendt tilbake til å bruke CUBE Skin Trouble Soap, en oljerens som effektivt fjerner smuss og svette og jevner ut hudteksturen. Den kommer med en praktisk oppbevaringskopp og en massasjesvamp man kan bruke for å få en mild eksfolierende effekt.

2. Rens med salisylsyre

Den vannbaserte rensen er et viktig steg steg året rundt, og i sommer anbefaler jeg selv de med sensitiv hud å prøve en rens med salisylsyre. Det som har hjulpet meg på de varmeste dagene hvor huden min har vært i ubalanse, er COSRX Salicylic Daily Gentle Cleanser. Denne vannbaserte rensen er en av våre mest effektive renser mot akne og urenheter, men virker også super på nuppete og irritert sommerhud. Resultatet hos meg har vært jevnere hudtekstur, ingen kviser og mindre synlige nupper.

3. AHA toner

Kjemisk eksfoliering med AHA-syre er nøkkelen til glasshud året rundt, den eksfolierer bort døde hudceller samtidig som den er med på å øke fuktnivået i huden. Jeg bruker COSRX AHA Whitehead Power Liquid sammen med en bomullspad på kvelden og TIA’M Centella Face Calming Toner, som er en mild pH-balanserende toner, på morgenen. Om du har prøvd en eksfolierende toner med AHA så har du muligens opplevd at det svir litt i huden ved påførsel, dette er normalt og en indikasjon på at syren trenger inn i huden. Om du velger å bruke en eksfolierende toner på dagen bør du alltid fullføre rutinen med høy solfaktor.

Hvis du ikke er vant til høy andel av AHA-syre, kan du starte forsiktig med COSRX AHA/BHA Clarifying Treatment Toner som inneholder en vesentlig lavere andel med syre og kommer på en hendig sprayflaske, som gjør den hygienisk og enkel å bruke.

4. Centella Serum

I noen tilfeller skyldes urenheter og nupper på sommeren irritasjon fra pollen. Da anbefales et lettvektig, ikke-fetende og beroligende serum for å roe ned irritert hud som reagerer på ytre påvirkninger. Min sommerfavoritt er COSRX Hydrium Centella Aqua Soothing Ampoule som også inneholder ingrediensen allantoin som øker spenstigheten i huden.

5. Næringsgivende fuktighet

Denne sommeren har jeg fokusert på fukt og ingredienser som propolis som styrker hudbarrieren. Dagkremen jeg anbefaler denne sommeren er COSRX Hydrium Moisture Power Enriched Cream, og sovemasken jeg anbefaler er COSRX Ultimate Moisturizing Honey Overnight Spa Mask. Begge gir huden en umiddelbar glød og dyp fukt som varer. Hvis huden er ekstra dehydrert og i ubalanse, anbefaler jeg at du legger på et lag med COSRX Ultimate Moisturizing Honey Overnight Spa Mask før du påfører sminken.

6. Fysisk solkrem

Hvis du har hatt ekstra oljete hud i sommer som både føles og ser uren ut, anbefaler jeg at du skifter fra kjemisk solkrem som trenger inn i dybden til fysisk solkrem som legger seg utenpå huden. På denne måten er sjansen for irritasjon minimal. Jeg har brukt COSRX Shield Fit All Green Comfort Sun SPF50+ PA++++, som er veldig drøy i bruk, som kontrollerer talgproduksjonen, og gir huden en silkematt finish.

 7. Fukt rommet

Sommermånedene er de tørreste månedene i året, og dehydrert hud fører til at huden må kompensere for manger på fukt, noe som igjen fører til at talgproduksjonen blir i ubalanse. Dette resulterer ofte i tette porer og urenheter. Jeg har en luftfukter i hvert rom hjemme og på kontoret som ikke bare fører til at huden ikke taper fukt, men de fører også til et behagelig inneklima og hjelper mot pollenallergi og andre utfordringer i luftveiene. Personlig liker jeg å helle et par dråper med aromaolje i luftfukteren slik at rommet blir fylt med en behagelig og avslappende duft, eller en frisk sitruslukt!

Kort oppsummert

På sommeren er det greit å forenkle hudpleierutinen og holde seg til lettvektige og beroligende ingredienser, samtidig som man eksfolierer jevnlig med en kjemisk AHA eksfolieringstoner. Bruk også en oljerens på morgenen for å rense bort svette og overflødig talg før du videre renser med en vannrens med salisylsyre. Fokuser på næringsgivende ingredienser som centella asiatica og propolis, og hold den tørre inneluften fuktig ved å bruke en luftfukter. God sommer!

Skrevet av

Sanja

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *