Trygge syrer om sommeren!

Ulike syrer står ofte på ingredienslisten i forskjellige hudpleieprodukter, også koreanske. Selv om dette  gjerne er superingredinser som har utallige hudfordeler, kan enkelte syrer gjøre huden mer sensitiv for blant annet soleksponering. Vi forklarer hvordan forskjellige syrer fungerer og gir deg en guide til hvilke som trygt kan brukes om sommeren!

Syrer å være oppmerksomme på

Eksfolierende syrer

Noen av de mest brukte syrene i hudpleieverden er AHA- og BHA- syre, som begge har en eksfolierende effekt på huden. Dette betyr at de hjelper til med å fjerne døde hudceller og dermed bidrar til å redusere urenheter. Selv om dette er superbra og hindrer porene i å tette seg igjen, kan det gjøre huden litt mer sensitiv. Døde hudceller er nemlig også med på å beskytte huden mot solskader, og en nylig eksfoliert hudoverflate vil derfor være mer utsatt for dette. Så lenge man er oppmerksom på det og  beskytter huden, er det ikke farlig å bruke denne typen syrer om sommeren. Skal du for eksempel ikke oppholde deg noe særlig i solen i sommer, kan du trygt bruke eksfolierende syrer. Dersom du har planer om å oppholde deg i direkte sollys i lengre tid, kan det være greit å ta en pause fra denne typen syrer og heller fokusere på andre ingredienser som gir maksimal fuktighet og beskyttelse.

Syrer som passer om sommeren

Askorbinsyre (vitamin C)

En syre som derimot er hundre prosent trygg å bruke om sommeren er askorbinsyre, eller vitamin C. Når det er snakk om vitamin C i hudpleie er det som regel i form av askorbinsyre. Selv om dette også er en syre som kan være sterk mot huden dersom man ikke er vant til den, er den helt fin å bruke i solen. Vitaminet vil sammen med solkremen faktisk hjelpe til med å beskytte huden. Likevel anbefaler vi å tilvende huden gradvis når man begynner med et slikt serum. Det er altså ganske gunstig å implementere denne syren i hudpleierutinen allerede på våren dersom du har planer om å nyte lange dager i solen. Vitamin C vil i tillegg bidra til en nydelig sommerglød, en jevnere hudtone og mindre aldringstegn! En helt ypperlig-sommeringrediens, med andre ord.

Hyaluronsyre

En annen populær hudpleie-syre er hyaluronsyre. Ingrediensen går under syrekategorien fordi den har en lav og mildt syrlig pH-verdi på mellom 5 og 8. Dette er ganske likt hudens egne pH-verdi, og den vil derfor verken skape irritasjon eller ubalanse. Hyaluronsyre finnes også naturlig i kroppen og sørger blant annet for å binde fuktighet til hudcellene og opprettholde elastisiteten. Dette er et ganske sensitivt molekyl som raskt brytes ned av frie radikaler fra UV-stråler og forurensing, og det er derfor vi gjerne opplever at huden blir slappere med årene. Som ingrediens i hudpleie hjelper hyaluronsyren til med å gjenopprette hudens fuktighetsbalanse, samt bidra til økt elastisitet og spenst. I tillegg vil huden bli bedre beskyttet mot både dehydrering og solskader, en vinn-vinn-situasjon!

Våre favoritter med sommer-trygge syrer

TIA’M Vita Refre-C Toner

TIA’M Vita Refre-C Toner er en innovativ toner som inneholder askorbinsyre i form av c-vitaminpulver som blandes sammen med det flytende tonervannet. Ikke bare vil c-vitaminet bidra til en jevnere og livligere hudtone, huden får faktisk dobbel dose antioksidant! Toneren inneholder nemlig også vitamin E som beskytter og revitaliserer huden, samt niacinamid som lysner arr og motvirker pigmentering.

NEOGEN DERMALOGY Real Vita C Serum

NEOGEN DERMALOGY Real Vita C Serum er vårt høyest konsentrerte c-vitamin serum, med en konsentrasjon på hele 22%. I dette serumet finner vi faktisk også hyaluronsyre, som gjør det til en skikkelig cocktail av godbiter for huden. I tillegg bidrar vitamin E og niacinamide til synlige forandringer ved å jevne ut hudtonen og lysne sjenerende arr. Det er ikke uten grunn at dette er på listen over holy grail-produkter hos mange, og huden etterlates med en strålende glød.

ISNTREE Hyaluronic Acid Toner

Med hele 50% hyaluronsyre er ISNTREE Hyaluronic Acid Toner en utmerket toner for sommermånedene, spesielt for fet eller kombinasjonshud som er dehydrert. Hyaluronsyren sørger for både dyp fuktighet og økt spenst, mens ingredienser som aloe vera og betaglukan effektivt lindrer og pleier stresset hud. Helt perfekt dersom man tilbringer mange timer i solen og trenger en forfriskende pick-me-up.

QURET Skin Barrier Ampoule Hyaluronic

Serumet QURET Skin Barrier Ampoule Hyaluronic inneholder sodium hyaluronat, som er natriumsaltet av hyaluronsyre. Sodium hyaluronat binder fuktighet til huden like effektivt som vanlig hyaluronsyre, men molekylet er mindre og trekker derfor enda dypere inn i hudlagene. Dette resulterer i en hud som føles hydrert og frisk fra innsiden og ut, en utmerket match for alle hudtyper som er dehydrerte.

KLAVUU  Blue Pearlsation Marine Drop Serum

Nyheten KLAVUU  Blue Pearlsation Marine Drop Serum er et unikt serum med hele 2000 hyaluronsyrekapsler. Det inneholder også KLAVUUs  Marine 5 Complex som består av vann fra havdypet, sjøgress, marint kollagen, alger og koreansk sjøperle. Her jobber altså hyaluronsyren og superingrediensene fra havet sammen og gir en umiddelbar boost av spenst og fuktighet. Resultatet blir en glatt, plumpet og glødende hud etter påføring. Serumet passer til alle hudtyper, men spesielt tørr, dehydrert og moden hud.

Skrevet av

Natalie

Innholdsprodusent

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *