Denne ukens ingrediens er glykolsyre. Når vi snakker om syrer brukt i hudpleie deles det inn i to kategorier: AHA (alpha hydroxy acid) også kalt fruktsyre, og BHA (beta hydroxy acid). Glykolsyren er regnet for å være en av de mest effektive AHA syrene og blir utvunnet fra sukkerroer.

Fordeler

Glykolsyren løser opp bindingene mellom de døde hudcellene og gir huden en eksfoliering som er med på å stimulere cellefornyelsen. Mange opplever derfor å få en klarere, jevnere og godt fuktet hud ved bruk av glykolsyre.

Den eksfolierende effekten virker også nede i porene på grunn av størrelsen på molekylene i syren, slik at man unngår tette porer, og dermed unngår urenheter og kviser. COSRX AHA Whitehead Power Liquid inneholder 7% glykolsyre og vil skånsomt men effektivt kunne eksfoliere bort døde hudceller. I tillegg har den en god effekt mot solskadet, rynkete og ru hud som lider av hyperpigmentasjon.

cosrx-whitehead-power-liquid

Hvem kan bruke glykolsyre?

Alle kan og bør bruke noen produkter med glykolsyre i sin daglige hudpleierutine. Dette fordi den gir en en så god generell hudforbedring. Det er også en av syrene som gir best antiage- effekt. Hvis du ønsker å inkludere glykolsyre i din rutine men er redd du kommer til å overeksfoliere, kan du begynne smått med en skumrens som inneholder denne type syre. Jeg anbefaler SKINFOOD Tea Tree Bubble Foam. Denne er spesielt god for de som sliter med akne og kviseutbrudd.

Siden huden kan bli solømfintlig ved bruk av syrer, husk alltid å bruke solfaktor på sommerstid når du bruker produkter som inneholder glykolsyre. Jeg anbefaler vår milde solkrem COSRX Aloe Soothing Sun Cream SPF50+ PA+++.

Produkter med glykolsyre

 

Skrevet av

Emilie

Emilie

Hudterapeut og fagansvarlig
Jeg er utdannet hud-og spaterapeut ved Hudpleieakademiet i Oslo, og gjennom flere års erfaring som hudpleier og salongeier har jeg opparbeidet meg bred kunnskap og erfaring med mange ulike hudproblemer og behandlinger av disse. Jeg brenner for naturlig og effektiv hudpleie som gir synlige resultater, og synes derfor det er ekstra spennende å kunne jobbe med koreansk hudpleie.

Emilie