Denne ukens ingrediens er tetreolje, som blir utvunnet fra bladene til den australske melaleuca alternifolia planten og har blitt hyppig brukt både i koreansk og vestlig hudpleie.

Antibakteriell og anti-inflammatorisk

I Australia har tetreolje blitt brukt i hundrevis av år til å behandle sår, og er mest kjent for å være antibakteriell. Denne ingrediensen inneholder også et stoff kalt terpinen-4-ol som er kjent for å behandle betennelser og hevelser.

Akne

Noe de fleste forbinder tetreolje med er behandling av akne og kviser. Å bruke tetreolje til å behandle akne er en veldig naturlig måte å gjøre det på, og mye mer skånsomt enn andre aknemedisiner. Vær allikevel varsom med hvor mye du bruker, overdreven bruk kan føre til tørrhet og forårsake flere urenheter og mer akne.

Kontakteksem og utslett

Enkelte undersøkelser viser at tetreolje kan hjelpe hud som sliter med kontakteksem og andre typer utslett forårsaket av allergi.

Min anbefaling

For å unngå tørrhet og ytterligere kvise- og akneutbrudd av tetreolje bør du bruke produkter som inneholder en viss prosent tetreolje i stedet for å bruke selve oljen direkte på huden. Start med en god dobbelrens som for eksempel CUBE Skin Trouble Soap og SKINFOOD Tea Tree Bubble Foam eller COSRX Good Morning Gel Cleanser, før du fortsetter å gi huden en mild eksfoliering med toner-padsene COSRX One Step Pimple Clear Pads og avslutter med enten fuktighetskremen COSRX Oil-Free Moisturizing Lotion eller nattkremen/masken Low PH BHA Overnight Mask.

Produkter omtalt i artikkelen:

Skrevet av

Sanja

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

4 Delinger