Unngå store porer med disse enkle stegene

Da mange spør oss om dette skal vi i dag ta for oss porer i ansiktet. Porer er noe vi har i huden over hele kroppen, men det er i ansiktet de er mest synlige og det er gjerne her problemene oppstår. Vi forklarer hvordan du får kontroll på porene og hva du kan gjøre for å redusere størrelsen på porene dine.

Unngå tette porer

En av grunnene til at porene blir større er fordi de tettes igjen av overflødig talg, sminke, støv, forurensning og svette. Sørg derfor for å alltid ha rene porer ved å bruke en vannbasert rens som renser i dybden. Vi anbefaler at du bruker en mild gel-rens til å rense både morgen og kveld, som SKIN & LAB Dr. Vita Clinic Always Vita Gel Cleanser full av vitaminer som gir næring til huden, eller klassikeren COSRX Good Morning Gel Cleanser.

Bli kvitt blackheads

Sorte hudormer er de sorte prikkene man ser på nesa, panna og noen ganger på siden av kinnene og haka. Når en sort hudorm først har oppstått, har den en tendens til å gå dypere og utvide poren enda mer. For å forhindre dette bør man eksfoliere huden jevnlig, men ikke for ofte. Vi anbefaler en kjemisk eksfoliering et par ganger i uken. For å eksfolierere kjemisk bruker du for eksempel COSRX BHA Blackhead Power Liquid som du påfører en myk bomullspad før du sveiper den over hudormene. Du kan også trykke bomullspaden oppå områder du ser at hudormene er mer markante. BHA-syren i dette produktet jobber ned i porene for å løse opp og rense ut talg, smuss og annet for å få bort de sorte prikkene og reduserer størrelsen av porene. Vi har også en avkjølende toner som du kan bruke hver dag for å forhindre at nye hudormer dannes, nemlig COSRX Two In One Poreless Power Liquid. Denne vil i tillegg stramme opp porene uten å tørke ut eller irritere huden.

Bruk en pore-maske

Av og til kan du bruke en maske som reduserer hudormer og minimerer porene. TIA’M Sebum Drying Black Bubble Pack er en god wash-offmaske som bobler litt på huden før den vaskes av. Denne etterlater huden myk og velpleid med mindre synlige hudormer og porer.

Unngå overdreven soling

I Norge elsker vi å sole oss, men mens du soler deg tar huden stor skade, spesielt om du ikke bruker høy solfaktor. Solen fører også til at huden over tid blir tykkere, mer sensitiv, mindre elastisk, dehydrert og døll. Dette fører til at porene dras nedover til de nærmest får en Y-form som ikke bare får de til å se større ut, men også får huden din til å se mer dratt ut. For å unngå dette anbefaler at du ikke soler deg i solarium og ikke overdriver solingen på sommeren, samt at du alltid beskytter deg mot solen med høy solfaktor. Et godt tips er å velge en solkrem som også bekjemper aldringstegnene. Vi anbefaler COSRX Shield Fit Snail Essence Sun SPF50+ PA+++ som inneholder litt snegleslim som gir huden ekstra spenst og glød!

Fukt huden godt

Tilstoppede og utvidede porer kan også komme av at man ikke fukter godt, som fører til at huden overproduserer talg for å kompensere fukttapet. Bruk en god fuktighetskrem tilpasset din hud, som vil balansere talgproduksjonen. For tørr hud anbefaler vi SKIN & LAB Barrierderm Intensive Cream, for sensitiv hud SKIN & LAB B Plus Calming Cream, for dehydrert hud KLAVUU Blue Pearlsation Marine Aqua Enriched Cream, for kombinasjonshud TIA’M My Signature Panthenol Moist Cream og for fet hud TIA’M My Little Pore No Sebum Cream. Bruk en sheetmaske minst 2 ganger i uken. Vi anbefaler I’M FROM Mugwort Sheetmask Box som kommer med 10 deilige og fuktighetsgivende sheetmasker som gir huden din en uforglemmelig følelse. Om du heller er fan av hydrogel pads, så kan du oppbevare COSRX Hydrogel Very Simple Pads i kjøleskapet før du plasserer de på problemområdene. Disse inneholder beroligende centella asiatica og hyaluronsyre som vil fukte og roe ned hissige områder på huden, samtidig som den kalde temperaturen hjelper til med å minimere størrelsen på porene.

Konklusjon

Utvidede porer er noe de fleste av oss opplever fra tid til annen og det er en umulig oppgave å få de til å forsvinne helt. Men fortvil ikke, for med riktig pleie vil du raskt kunne redusere synligheten av store og slappe porer.

Hva er dine beste triks mot store porer? Del i kommentarfeltet! Vi ønsker å vite 🙂

Skrevet av

Sanja

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

9 Delinger

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *