Min historie med koreansk hudpleie begynte én måned før jeg skulle gifte meg, og etter bare et par uker med koreanske hudpleieprodukter hadde huden min blitt sunnere, mykere og glattere enn den noen gang hadde vært tidligere. I denne artikkelen deler jeg min historie om hvordan jeg reddet huden min til bryllupet ved hjelp av koreansk hudpleie, og håper den kan være til hjelp enten du skal gifte deg eller er invitert i et bryllup.

Før koreansk hudpleie koreansk-hudpleie-skinsecret

Fra tenårene og frem til jeg giftet meg i en alder av 27 år, slet jeg med hud som var rød, sensitiv, med nupper i panna og kinnene, og med en ru og dehydrert overflate. Jeg kjente ingen andre med samme type hud og utfordringer, og jeg hadde prøvd mange produkter som ikke fungerte for meg. Fra luksuriøse og dyre hudpleiemerker og dermatologiske produkter fra apoteket, til billige kremer man kjøper på dagligvarebutikken. De hadde alle en ting til felles: ingen resulterte i gode resultater for huden min. Enten så ble den irritert, sensitiv og stram, eller så ble den rød og opphetet. Etter mange år med feil produkter ble jeg rett og slett veldig skeptisk til å prøve nye produkter.

Etter koreansk hudpleie

etter-koreansk-hudpleie

Jeg begynte med koreansk hudpleie ved å prøve meg forsiktig frem og teste forskjellige produkter. Jeg opplevde raskt gode resultater og etter kun et par dager kunne jeg føle at huden var mer fuktet og i balanse, og produktene føltes godt på min sensitive hud. I motsetning til mine tidligere renser, etterlot ikke den koreanske rensen huden min stram og tørr, og fuktighetskremen trakk godt inn og roet ned huden. Resultatet etter én måned var klarere hud med mindre rødhet, og den føltes mer spenstig og hydrert, og med merkbart færre nupper på kinnene. Jeg fant til slutt løsningen som passet til meg, og har siden kun brukt koreanske hudpleieprodukter.

Tips 1: Etabler en hudpleierutine

Hvis du som meg også ønsker å forbedre huden før et bryllup eller en annen stor hendelse, vil jeg understreke hvor viktig det er med en hudpleierutine, og at den må gjøre hver morgen og kveld. Dette er ditt første steg mot bedre og sunnere hud. Jeg trodde først at jeg kom til å miste motivasjonen slik jeg alltid gjorde, men da jeg kjente hvor godt produktene føltes på huden, klarte jeg ikke å stanse. Jeg var spesielt begeistret for den koreanske dobbelrensen, noe jeg tror utgjorde den største forskjellen for meg. Det var helt utrolig at jeg som tidligere ikke hadde en renserutine, begynte å rense huden to ganger, både morgen og kveld. Først med en oljebasert rens etterfulgt av en vannbasert rens. I dag legger jeg meg aldri uten å dobbelrense nøye, uansett hvor trøtt jeg er. Min første renseolje var SKINFOOD Black Sugar Cleansing Oil – en deilig renseolje som etterlater huden myk og glatt. I dag kan jeg også anbefale CUBE Skin Trouble Soap for de som sliter med urenheter og akne, en såpe som på en naturlig og skånsom måte renser urenhetene og reduserer sjansen for utbrudd. En vannbasert rens jeg fort fikk sansen for å ikke har tenkt å bytte ut med det samme var COSRX Good Morning Gel Cleanser. Den var en av de første vannbaserte rensene jeg prøvde, og dette var før jeg visste om hudpleiemerket COSRX. Denne skånsomme rensen hadde fått en rekke toppkarakterer og var en stor favoritt blant kunder over hele verden.

good-morning-gel-cleanser-skin-secret

Tips 2: Ikke overdriv

Det er lett å overdrive når man forsøker å etablere en ny hudpleierutine, og har du knapt med tid før bryllupet bør du gå forsiktig frem uten å forsøke å påskynde prosessen. Koreansk hudpleie er naturlig og skånsomt, og mange av produktene og seriene er utviklet spesielt for allergiske og sensitive hudtyper, men all hud er forskjellig og man kan reagere ulikt på ingrediensene. Noen av ingrediensene i koreansk hudpleie er aktive og jobber med cellefornyelse i huden, noe som kan føre til skin purging, som fører til at du får små kviser i ansiktet, som forsvinner når prosessen er over. Med andre ord kan det bli verre før det blir bedre, og du må prøve å unngå skin purging før bryllupet da det kan ta opptil en måned før huden blir forbedret og får maksimal utbytte av produktene. Før jeg skulle gifte meg brukte jeg færre enn 10 steg og prøvde meg forsiktig frem og fokuserte på dobbelrensen, eksfoliering og masse fukt i form av rike og pleiende fuktighetskremer i begynnelsen, totalt 5-6 steg. Fokuser kun på behandlingsprodukter cosrx-propolis-light-ampoulesom vil gi huden styrke, spenst og massevis av fukt. Serumet COSRX Propolis Light Ampoule og fuktighetskremen MAKE P:REM Hydrate Me Cream er et eksempel på to gode produkter som vil gjøre mye på en måned. Serumet bidrar til å styrke den naturlige hudbarrieren og fuktighetskremen gir intens fukt som varer, men også et løft som gjør at huden ser yngre og mer våken ut. Jeg hadde også balansert huden med COSRX Centella Water Toner for å roe ned og redusere røde og irriterte kinn og hake.

Tips 3: Eksfolier forsiktig

Eksfoliering er et viktig steg for å oppnå resultater før bryllupet. Vedkommende som skulle sminke meg sa at sminken ikke kom til å sitte godt på- eller se bra ut på huden min på grunn av at jeg hadde dehydrert og flassete hud. Du har kanskje hørt utrykket “cakey look”, for det var nemlig slik jeg så ut med sminke på. Porer, linjer og tørre partier ble synlige med et tykt lag bryllupssminke. Min sensitive hud blir lett overstimulert, så peeling og sterke syrer var uaktuelt, og det var en ren tilfeldighet at jeg fant COSRX One Step Original Clear Pads som nå har vært på baderomshyllen min i 2 år. Jeg anbefaler disse hvis du ønsker en glatt og spenstig hudoverflate som sminken tar seg godt ut på. De eksfolierer huden skånsomt med BHA syre og etterlater huden jevnere, spenstigere og mykere. Unngå sterke skrubber med plastpartikler og mye friksjon, da disse kan gjøre mer skade enn nytte.

Tips 4: Bruk sheetmasker

En sheetmaske gir deg en boost med vitaminer og fukt, og det beste er at du kan bruke de hver dag uten å overstimulere huden. Dette er en utrolig effektiv måte å forberede huden før en viktig dag, og det beste er at du slapper av i prosessen og det koster deg ikke skjorta. Jeg brukte en sheetmaske hver eneste dag i uken før bryllupet, og dette resulterte i at huden min strålte til slutt, til stor glede for både meg og sminkøren. Et sheetmask kit er å anbefale når du først skal maske mye. HELLOSKIN Sheetmask Kit inneholder 5 masker som forbereder huden din på best mulig måte. Et godt tips er å kombinere wash-off masker på dager du ikke bruker sheetmasker. Min favoritt er I’M FROM Honey Mask for å gi den langvarige pleiende fukten som gusten hud trenger, eller I’M FROM Vitamin Tree Mask om du har pigmentflekker og kvisearr du ønsker å lysne.

Tips 5: Bruk øyekrem

På bryllupsdagen er det viktig med et våkent uttrykk og da trenger du en god øyekrem som gir elastisitet til trøtte øyne. Poser og fine linjer må bort, og concealeren må sitte som et skudd. COSRX Honey Ceramide Eye Cream er et godt alternativ som i tillegg til en avkjølende effekt og ceramider gir den delikate huden under øyet tilbake spenst og fylde.

Tips 6: Gå uten sminkelow-ph-bha-overnight-mask

La huden puste før den store dagen, og la den nyte godt av hudpleien. Dette kan føles vanskelig for mange, spesielt hvis man jobber i et yrke hvor det forventes at man er sminket hver dag. Men om du kan gå sminkefri i helgene og på kveldene er det en god start. Bruk gjerne en pleiende nattkrem/gel som gir næring til huden din mens du sover. Min nye favoritt er Low PH BHA Overnight Mask, som er et effektivt produkt for alle som ønsker seg mykere og klarere hud uten nupper, kviser og aldringstegn før den store dagen!

Tips 7: Pass på kostholdet

Forsøk å kutte ned på sukker og fett i form av godteri og hurtigmat og erstatt det med frukt, grønnsaker og mer sunne måltider. Det finnes utrolig mange spennende oppskrifter på nettet, som er enkle og som ikke tar mye tid å lage. Det er bare å slippe kreativiteten løs.

Tips 8: “Mist” deg

For at sminken skal holde seg fin hele dagen anbefaler jeg at du sprayer deg med en god mist ofte, som for eksempel COSRX Low PH PHA Barrier Mist . Dette er en mist som gir deg øyeblikkelig glød og fukt i tillegg til at den sørger for at fukten under sminken ikke fordamper og at du til enhver tid ser nysminket ut.

cosrx-pha-mist

 Tips 9: Nyt dagen!

Når huden føles fantastisk, sminken er strøken, og selvtilliten er på topp, gjenstår det bare å nyte den store dagen din!

Lykke til!

Anbefalte produkter for bryllupsklar hud:

 

Skrevet av

Sanja

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja