Velg den rette øyekremen til din hudtype

Et av de oftest stilte spørsmålene vi får er om man virkelig trenger å bruke øyekrem. Svaret vi vanligvis gir er at dette selvsagt er helt opp til deg selv, men det er noe vi også anbefaler på det sterkeste. Som med andre hudpleieprodukter, er det likevel viktig å finne den øyekremen som best passer din hud. Så hvilken av våre tre kremer passer din hudtype best? Les videre for å finne ut!

Hvorfor øyekrem?

Hvorfor er det så viktig å bruke øyekrem, lurer du kanskje på? Ikke bare er huden rundt øynene hele fem ganger tynnere enn resten av ansiktet, men den har heller ikke like mange oljeproduserende talgkjertler som gir sårt tiltrengt fukt. Dette fører til at underøyeområdet ofte er det første stedet som viser tegn på aldring – uttørket hud fører nemlig til at rynker og fine linjer vises tydeligere. Når man eldes produseres også mindre kollagen, og huden mister elastisitet, glød og spenst. Derfor anbefales næringsrike og fuktighetsgivende kremer som behandler aldringstegn eller som forhindrer dem hvis du ikke har merket dem allerede. Vi anbefaler å bruke øyekrem så tidlig som mulig; det er alltid lettere med preventive tiltak enn etterbehandling!

So Natural Cera + Peptide Eye Smooth Cream

So Naturals Cera + Peptide øyekrem er full av ceramider, også kjent som hudens naturlige byggesten. De holder sammen hudcellene, og styrker derfor hudbarrieren mot utvendig stress og hindrer den fra å tørke ut. Å tilføre huden ceramider gjør at den kjennes mykere, glattere og mindre irritert. Samtidig inneholder øyekremen også 1% argirelin, en type peptid, som strammer opp rynkete og slapp hud, og gir huden rundt øynene elastisitet. Kremen har en luftig tekstur som ikke føles fet eller klissete, men gir likevel dyp fukt til trette øyne med sine fem typer hyaluronsyrer.

Nøkkelingredienser: ceramider, argireline
Passer til:
alle hudtyper, spesielt tørr og dehydrert hud

Purito Centella Green Level Eye Cream

Purito sin øyekrem kommer i en praktisk tubeforpakning og inneholder 49% ekstrakt fra centella astiatica, en superplante med anti-inflammatoriske egenskaper, som også er rik på aminosyrer og fettsyrer. Centella roer og heler irritert hud, samtidig som peptidene, dvs. kjeder av aminosyrer, stimulerer produksjonen av nye hudceller og kollagen slik at huden strammes opp. Hyaluronsyren og panthenolen trekker til seg og holder på fuktigheten, slik at øyeområdet blir mykt og spenstig. Kremen har en lett konsistens som absorberes raskt, og en mild mintlignende duft.

Nøkkelingredienser: centella asiatica, panthenol (vitamin B5), hyaluronsyre
Passer til:
alle hudtyper, men særlig sensitiv, fet og kombinasjonshud

Klavuu White Pearlsation Completed Revitalizing Pearl Eye Cream

Klavuu Pearl Eye Cream har en lett gel-aktig tekstur, og er en krem som gir dyp og varig næring til huden under øynene. Hovedingrediensene er perleekstrakt, en antioksidant som beskytter huden mot frie radikaler, i tillegg til ekstrakter fra alger og sjøgress, som begge har anti-inflammatoriske egenskaper, holder på hudens naturlige fuktighet, og som tilbakefører volum til nedsunkede øyne. Kremen inneholder også en av våre favorittingredienser, niacinamider, som forbedrer ujevn hudtone og pigmenteringer i huden. Dette er altså øyrekremen for deg hvis du vil behandle aldringstegn, eller har mørke ringer du ønsker å redusere.

Nøkkelingredienser: perleekstrakt, sjøalgeekstrakt
Passer til:
alle hudtyper, spesielt moden hud som mangler spenst

Skrevet av

Ingeborg Koreansk Hudpleie

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *