Dette bør du ha med i treningsbagen

Nytt år og nye muligheter – og det er nok mange av dere, i likhet med oss, som har det å trene mer som nyttårsforsett. Men hva av hudpleie bør du egentlig ha med i treningsbagen til treningssenteret? Vi forklarer!

Før trening

Trener du om morgenen kan det være greit å holde hudpleierutinen kort og enkel: fuktighetskrem og solfaktor (husk at mange treningssentre har store vinduer som slipper gjennom UV-lys) er mer enn nok for morgenøkten. Trener du på ettermiddagen eller om kvelden, anbefaler vi at du fjerner all sminke før økten. Spesielt basesminke som foundation kan tette porene når man svetter, mens det er «mindre farlig» med øyesminken. Kommer du rett fra jobb eller trening, kan du ha med deg et rensevann som fjerner sminke og smuss, som for eksempel Neogen sin Real Flower Cleansing Water. Denne inneholder ekte roseblader og etterlater huden fri for sminke, smuss og svette. Et annet alternativ er Dr. Oracle sin Radicalclear Cleansing Water til deg som har en fet t-sone. Påfør rensevannet på en bomullspad og sveip over ansiktet, start ved nesen og sveip utover mot kinnbeina.

Etter trening

Når du er ferdig med treningen, bruker du rensevannet på nytt til å få bort alt av svette og smuss som har samlet seg opp gjennom økten. Rensevannet er et godt alternativ til dobbelrensmetoden etter trening fordi det sørger for at huden ikke overbelastes og tørker ut.

Om du har en tendens til å få kviser på grunn av svette under trening så anbefaler vi også at du har med deg tonerpadsene fra COSRX. Bruk gjerne COSRX One Step Green Hero Calming Pad hvis du har sensitiv hud, COSRX One Step Moisture Up Pad hvis du har dehydrert og flassete hud, eller COSRX One Step Original Clear Pad dersom du har fet aknehud. Med disse slipper du å ha med bomullspads.

Etter å ha «renset» huden med enten rensevannet eller tonerpadsene, påfører du fuktighetskrem og eventuelt solfaktor hvis du skal ut i dagslys. Trener du på kvelden er ikke solfaktor nødvendig, mens husk å utføre en full pleierutine når du kommer hjem. Og husk at enten om du dusjer på treningssenteret eller venter til du er hjemme, så anbefaler vi at du renser og vasker ansiktet før du dusjer fordi det varme vannet vil raskt kunne tørke ut huden.

Skrevet av

Ingeborg Innholdsprodusent SkinSecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar