Hvordan gjenopprette en svekket hudbarriere?

Har du opplevd at huden din er varm og rød? Kanskje den til og med er vond å ta på? Da opplever du nok sensitivitet i huden. I dag skal vi forklare hva du kan gjøre for å gjenopprette en svekket hudbarriere.

Forskjell på sensitiv hud

Noen er født med en svakere hudbarriere og har da fra naturens side sensitiv hud, mens andre får sensitiv og svekket hud i perioder. Dette kan skyldes hormonelle forandringer, temperaturforandringer, bruk av medisiner, og i mange tilfeller bruk av for sterke hudpleieprodukter. I dag er det lettere enn noen gang å kjøpe hudpleie som har et høyt innhold av syrer som AHA, BHA og c-vitamin, men ikke alle vet hvordan man bruker disse på riktig måte og det kan raskt resultere i rød, sviende, varm og hissig hud som er vond å ta på. Hva er da redningen?

Ceramider og centella asiatica

To ingredienser som er hyppig brukt i koreansk hudpleie for å roe ned og styrke huden er ceramider og centella asiatica. Ceramider er et stoff vi allerede har i huden som fungerer som en ekstra hudbarriere og gjenoppretter fukten og styrken i epidermis (hudoverflaten). Med alderen slutter vi å produsere ceramider som fører til en tynnere og slappere hud. Derfor er det veldig viktig å bruke produkter som inneholder ceramider i din hudpleierutine.

Centella asiatica er en tradisjonell asiatisk urteplante som behandler og roer rødhet og irritasjon i huden. Denne superingrediensen roer også ned betennelser og virker som et skjold mot frie radikaler. Altså er dette en ingrediens som alle hudtyper og hudtilstander vil ha nytte av.

Anbefalt rutine

Finn først og fremst ut hva som forårsaker svekkelsen av hudbarrieren. Er det stress og hormoner, eller er det hyppig bruk av fysiske skrubber og syreprodukter? Hvis det er det sistnevnte anbefaler jeg at du reduserer eksfolieringen og bruk av produkter med høyt innhold av syrer til hudbarrieren har kommet seg. Følg så disse tipsene:

1. Rens kun med vannrens på morgenen. Vi anbefaler en veldig mild rens som SKIN & LAB Dr. Vita Clinic Always Vita Gel Cleanser som ikke stripper vekk dine naturlige oljer. Hvis huden din er veldig følsom og du ikke produserer mye talg i løpet av natten, kan du også hoppe over rensen og kun skylle ansiktet med lunkent vann før du gå videre til toner.

2. Ikke bruk bomullspad men klapp forsiktig inn toneren i huden, gjerne lagvis. Vi anbefaler TIA’M Centella Face Calming Toner – en lettvektig toner som roer ned rødheter og svie.

3. Bruk en pleiende sheetmaske 2-3 ganger i uken. Vårt HELLOSKIN Sheetmask Kit gir deg dyp fukt, og stoffet på maskene er så mykt at selv den mest ømfintlige huden vil ikke føle noe ubehag. En av mine personlige favoritter er COSRX Hydrogel Very Simple Pads, som er myke hydrogel pads du kan klippe opp og plassere hvor som helst i ansiktet for å kjøle ned og fukte huden – utrolig deilig!

4. Bruk et serum med propolis. Propolis fungerer også som et skjold mot ytre påvirkninger og jobber med å styrke en svekket hudoverflate. Vi anbefaler COSRX Propolis Light Ampoule.

5. Bruk en god ceramide krem både dag og natt, slik som COSRX Balancium Comfort Ceramide Cream som inneholder både centella asiatica og ceramider. Denne kremen er en behagelig krem som gir huden din en umiddelbar lettelse. En absolutt nødvendighet for alle som går gjennom en vanskelig periode med huden sin.

6. Beskytt deg mot UV-strålene med en god solfaktor. Vår KLAVUU Red Pearlsation UV Protection City Defencer beskytter mot forurensning og andre partikler som kan irritere huden mens den pleier huden og frastøter UVA og UVB stråler.

Skrevet av

Sanja

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

3 Delinger

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *