Ukens ingrediens: Centella Asiatica

Centella Asiatica er uten tvil brukt mye i koreansk hudpleie. Vi på SkinSecret har mange produkter som inneholder centella asiatica og det er på tide å forklare hvorfor denne planten har så mange fordeler for huden. Denne uken valgte jeg å filme en video på SkinTV om mirakelplanten i stedet, hvor jeg også deler en nyhet, som jeg avslører på slutten av videoen!

Hva er Centella Asiatica?

Centella Asiatica, også kalt Gotu Kola er en liten plante som på utseendet kan minne om koriander. Den er relativt liten og kan bli opptil 15 cm høy. Denne planten trives best i mørke og frodige områder i land som India, Sri Lanka, Kina og Mexico. Den har i lange tider blitt brukt i tradisjonell kinesisk medisin, hovedsakelig for å kurere psykiske lidelser som depresjon, angst og hukommelsestap. Så hvorfor er planten så populær i koreansk hudpleie?

Forhindrer infeksjon

Centella asiatica roer ned sår og irritert hud, og har vært kjent som en plante som forhindrer infeksjon i å spre seg i et sår. Derfor er det veldig vanlig å se denne planten i produkter mot kviser og akne. Den er anti-inflammatorisk og regulerer en viss type enzymer man finner i huden som forårsaker innflammasjon som et følge av akne.

Øker naturlig kollagen i huden

Ikke overraskende nok er centella asiatica også brukt mye i anti-aging produkter, på grunn av sitt høye innhold av antioksidanter som bekjemper frie radikaler. Frie radikaler påskynder aldringsprosessen og dette resulterer i at huden din får rynker og fine linjer. Centella asiatica planten inneholder også et stoff som heter asiaticoside, som øker den naturlige kollagenproduksjonen i huden, og fører til mer elastisitet og spenst.

Kort oppsummert

Centella asiatica er muligens en liten plante, men det er ikke uten grunn at den blir omtalt som “mirakeleliksiren”. Den har både fordeler for de som sliter med urenheter og akne, og de som ønsker å forebygge og redusere aldring av huden. I tillegg har den i mange år blitt brukt i tradisjonell kinesisk medisin, og vært et viktig element i bekjempelse av psykiske lidelser.

Våre mest kjente centella asiatica produkter:

Skrevet av

Sanja

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

14 Delinger

One reply on “Ukens ingrediens: Centella Asiatica

 • Line Helene

  Jeg liker å bruke COSRX Centella Blemish Cream.
  Har bare ett spørsmål, fikk en liten øm kvise som var på vei, den hadde ikke blitt kvit ennå.
  Så jeg smurte en liten knøtt på den om morgenen. Senere idag, når jeg begynte med kvelds-pleien, så jeg at det hadde kommet en en liten klar rød skorpe ut ifra kremen på stedet.
  Etter jeg hadde vasket meg forsiktig, så jeg at den hadde poppet selv om den ikke var hvit og det var nå et lite rent hull rom hvor den var. Satte på kvise-plasteret før jeg fortsatte med resten av pleien. Har jeg brukt produktet feil, for mye, eller er det noe som kan skje.?

  Svar

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *