Guide til våre koreanske serum

Et serum er hudpleierutinens superstjerne, og en nødvendighet om du ønsker å gi huden ordentlig næring og pleie. I koreansk hudpleie inneholder serum gjerne en høy konsentrasjon av gode og innovative ingredienser som bekjemper alt fra kvisearr til aldringstegn. På SkinSecret har vi et bredt spekter av ulike serum, og under har vi laget en oversikt slik at du lettere kan finne frem til det rette serum for deg og dine hudutfordringer.

Serum for fuktighet

Hvis du har en tørr hudtype, eller blir dehydrert i huden av ulike årsaker som f.eks. temperaturforskjeller, medisiner, eller sesongendringer, vil du har nytte av et serum som gir mye fuktighet. Slike serum inneholder gjerne fuktighetsgivende ingredisenser som hyaluronsyre eller beta-glucan.

COSRX Hydrium Triple Hyaluronic Moisture Ampoule
Er du opptatt av å tilføre huden mye fuktighet, har du nok hørt om hyaluronsyre. Dette serumet inneholder ulike versjoner av hyaluronsyre slik at det både pleier det øverste laget, og trenger dypt. Perfekt for deg som sliter med tørr eller dehydrert hud.

IUNIK Beta-Glucan Power Moisture Serum
IUNIK sitt beta-glucan serum inneholder 98% beta-glucan som gir opp til 20% mer fukt enn hyaluronsyre! Beta-glucanet er et plantebasert ekstrakt som blir hentet fra sopp, og har egenskapen til å trekke til seg fuktighet. I tillegg har beta-glucan antioksidanter, som beskytter huden mot frie radikaler.

Serum som roer ned huden

Hudtyper som sliter med ømfintlighet, rødhet, eksem, o.l. bør bruke serum som inneholder beroligende ingredienser. Dette kan blant annet være ekstrakter fra urteplanten centella asiatica, propolis fra bikubene, eller andre antioksidanter som styrker en svekket hudbarriere som kan oppleves som rød, vond og kløende.

Purito Centella Green Level Buffet Serum
Nesten halvparten av dette serumet er ekstrakt fra centella asiatica, som gjør det til et utmerket produkt for sår og irritert hud. Vitamin B3 (niacinamid) komplementerer centellaekstraktet godt, og tilfører også fukt sammen med panthenol. Sliter du spesielt med sensitiv hud eller svekket hudbarriere, vil serumet jobbe med å motvirke dette.

COSRX Hydrium Centella Aqua Soothing Ampoule
For de som sliter med hissig og irritert hud, vil dette centella asiatica-serumet være et godt valg. Panthenol (vitamin B5) hjelper også med å trekke til seg og holde på fuktighet. Fungerer for alle hudtyper, og spesielt de med sensitiv kombinasjonshud.

COSRX Propolis Light Ampoule
Propolis (produsert av bier, også kjent som “bielim” da det brukes til å tette åpninger i bikuben) er, i likhet med honning, kjent for å være en helende, anti-bakterielle og anti-inflammatorisk ingrediens. Og det er nettopp disse egenskapene som gjør dette til et godt serum for de med skadet hud. To-tre dråper av denne kraftfulle miksturen er nok til å gi både fukt og næring som varer!

IUNIK Propolis Vitamin Synergy Serum
I tillegg til 70% propolisekstrakt inneholder serumet også 12% tindvedekstrakt, som er rik på fettsyrene omega 3, 6, 7 og 9, samtidig som det er proppfull av vitaminer. Innholdet av tindvedekstrakt og niacinamide jevner ut hudtonen og reduserer pigmentflekker og ujevn hudtekstur. Dette er dermed et effektivt serum, samtidig som innholdet av propolis roer ned huden. Ønsker du å motarbeide aldringstegn selv om du har sensitiv hud, vil dette serumet være et godt valg.

SIORIS A Calming Day Ampoule
Dette serumets hovedoppgave er å lindre irritert hud og gi gløden tilbake til gusten hud, som det gjør ved hjelp av ulike typer fruktvann fulle av næring, antioksidanter og vitaminer. I tillegg har produktet en optimal pH-verdi på rundt 5.5, og balanserer dermed talgproduksjonen til de som blir litt oljete i løpet av dagen. Serumet passer spesielt de som ønsker å tilføre fuktighet til sensitiv hud uten at huden føles for fet.

Serum for acne- og kviseutsatt hud

Serum kan gjøre underverker for kviser, akne og arrene man får etter et utbrudd. Disse serumene inneholder ofte ingredienser som niacinamide og tetre som balanserer talgproduksjonen og reduserer risikoen for ytterligere utbrudd. Niacinamide har også en lysnende effekt på selve arrene som danner seg i huden, og vil føre til en jevnere hudtone.

COSRX AC Collection Blemish Spot Clearing Serum
Dette serumets oppgave er å fjerne spor etter akne, i tillegg til å pleie kløende og irriterte partier. Dette produktet inneholder også en blanding av centella, propolis, niacinamide og EFG som til sammen styrker hudbarrieren og jevner ut hudtonen ved å stimulere cellefornyelsen. Passer til alle hudtyper.

IUNIK Tea Tree Relief Serum
Tetre-serumet til IUNIK er også spesielt utviklet for de med sensitiv og akneutsatt hud. Tretre har som kjent antibakterielle og anti-inflammatoriske egenskaper, og dette serumet inneholder 67% tetrevann. Det er altså tetrevann, og ikke olje som er hovedingrediensen her, og er derfor ekstra mild mot sensitiv hud. I tillegg inneholder det centella-vann som også forhindrer infeksjoner, samtidig som det roer ned huden.

Anti-aging serum

Det er ingen tvil om at serumer er gode på å behandle aldringstegn. I koreansk hudpleie er ingredienser som snegleslim, gull, trøffel og kaviar mye brukt i anti-aging.

D’Alba Piedmont White Truffle Intensive Ampoule
Hvit trøffel er proppfull av mineraler, vitaminer og aminosyrer som minimerer aldringstegn. Dette serumet er en kraftfull ampull som i tillegg til trøffel også inneholder kaviar, og er perfekt for de som ønsker å jevne ut hudtonen og hudteksturen.

IUNIK Black Snail Restore Serum
Dette serumet inneholder hele 70% snegleslim, i tillegg til centella asiatica, og er dermed et kraftfullt anti-aging serum. Sammen jobber disse to ingrediensene med å øke cellefornyelsen og kollagenproduksjonen i huden, og resultatet blir et glattere uttrykk og spenstigere hud.

Vitaminserum

De seneste årene har c-vitamin serum blitt populært og det med god grunn. C-vitamin har utallige fordeler for huden og er en nødvendighet i manges hudpleierutine.

Purito Pure Vitamin C Serum
Vitamin C, også kjent som askorbinsyre, er en effektiv antioksidant som bekjemper pigmentflekker i huden, samtidig som den beskytter mot frie radikaler som forårsaker tidlig aldring. Puritos C-vitaminserum inneholder 10% askorbinsyre og 84% syre, og er derfor et bra alternativ hvis du ønsker å ha et C-vitamin i hudpleierutinen din selv om du har sensitiv hud. Som et ekstra bonus kan serumet brukes under øynene sammen med øyekrem for å lysne mørke sirkler.

Tia’m My Signature C Source
Denne versjonen av Tia’ms C-vitaminserum inneholder 20% ren Vitamin C, og er dermed ypperlig hvis du virkelig vil behandle aldringstegn som pigmentflekker, slapp og gusten hud. Serumet kan også være behjelpelig mot arr og flekker etter kviser og akne, så det er slettes ikke bare moden hud som kan ha nytte av denne! Passer aller best med fet hud, kombinasjonshud eller normal hud.

Tia’m My Signature Red C Serum
Har du tørr og sensitiv hud, anbefaler vi søsterproduktet til det overnevnte serumet, som også inneholder glutation og gjør serumet mer stabilt. My Signature Red C inneholder også 20% ren C-vitamin, i tillegg til Vitamin B12, som også øker cellefornyelsen. B12 gir også serumet en naturlig rødlig farge. Plages du av vond og dyp akne, urenheter, sprukne blodkar i tillegg til “vanlige” aldringstegn, anbefaler vi å prøve dette serumet.

Tia’m Vita B3 Source
Ikke bare reduserer vitamin B3 pigmentflekker gjennom å bremse ned transporten av melanin til hudoverflaten, men det styrker også en svekket hudbarriere. Dette serumet inneholder 10% Vitamin B3 (niacinamid) og 2% naturlig arbutin fra tyttebær som også jevner ut hudtonen. Vita B3 Source er et bra alternativ om du vil ha en mer skånsom måte å fjerne pigmentflekkene på, men fortsatt vil oppnå resultater.

Jumiso All Day Vitamin Serum
Ønsker du et serum som har “litt av alt” når det kommer til vitaminer, er Jumiso sitt All Day Vitamin Serum et godt valg. Det inneholder hele 86,14% tindvedekstrakt, som er proppfull av vitamin C, A og E, i tillegg til at det inneholder niacinamider (B3). Sammen utgjør dette en mikstur for alle hudtyper som ønsker å øke cellefornyelsen og jevne ut hudtonen. Ekstrakt fra centella asiatica roer ned, og innholdet av hyaluronsyre gir ekstra fukt.

Kort oppsummert

Serum er behandlingssteget i en koreansk hudpleierutine, og det finnes et serum for de fleste hudutfordringer, enten du skulle slite med fine linjer, tørrhet eller kvisearr. Det fine med koreanske serum er at du kan legge de lagvis på huden og bekjempe flere problemområder samtidig. Om du fortsatt er usikker på hvilket serum som passer deg kan du sende en henvendelse til vår hudterapeut og få en gratis personlig konsultasjon.

Skriv en kommentar